Kitűnő gyorsjelentést közölt az Apple

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 19. 08:45

Az amerikai Apple nyeresége 78 százalékkal, bevételei pedig 71 százalékkal nőttek a tavalyi negyedik negyedévben éves összevetésben, köszönhetően annak, hogy a vártnál jóval több táblagépet (iPad) és okostelefont (iPhone) értékesítettek az ünnepi bevásárlásoknak köszönhetően.

A világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai és komputercége több mint 7,3 millió iPad-et adott el, egymillióval többet a vártnál. Az egész negyedévben több mint 16 millió iPhone talált gazdára, ami éves összehasonlításban 86 százalékos emelkedést.

 A társaság profitja 6 milliárd dollárra, azaz részvényenként 6,43 dollárra nőtt, szemben az elemzők által várt részvényenként 5,4 dollárral. Az egy évvel korábbi azonos időszakban 3,4 milliárd dollárra rúgott az Apple profitja, részvényenként 5,4 dollárra.

 A cég bevételei 26,7 milliárd dollárra nőttek tavaly az utolsó három hónapban, miközben az elemzők 24,4 milliárd dollárt prognosztizáltak.

 Az előrejelzéseiben konzervatív, az elemzőknél általában alacsonyabb célszámokat megjelölő Apple arra számít, hogy az idei első negyedévben 22 milliárd dollár bevétel mellett részvényenként 4,90 dolláros profitot termel. Ezúttal viszont a Wall Street az óvatosabb: részvényenként 4,47 dollárt jósol, 20,8 milliárd dolláros bevétel mellett.

 Az Apple árfolyama a New York-i értéktőzsdén záráskor 340,65 dolláron állt, 7,83 dollárral alacsonyabban a pénteki zárónál. A gyorsjelentés közzététele után, a tőzsdezárást követő elektronikus kereskedésben megugrott az árfolyam: 4 százalékkal 354 dollárra növekedett.

 A várakozásokat és a kedvező gyorsjelentést beárnyékolja, hogy Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója kénytelen ismét kórházba vonulni. Jobs már túlélt egy ritka típusú hasnyálmirigyrákot, 2009-ben pedig májátültetésen esett át. Az Apple rajongói attól tartanak, hogy a cég dizájnvezérelt termékei kevésbé lesznek innovatívak Jobs háttérbe vonulásának esetén.
 

Kulcsszavak: Steve Jobs Apple +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Javították a Magyar Telekom hitelkockázati besorolását

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), továbbiakban „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH, a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását, valamint megerősítette a Társaság kibocsátói hitelkockázati besorolását és a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést.

2023. szeptember 26. 17:10

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59