Emberközeli interfész a Fujitsu-tól

Terminál-prototípus emberközpontú szolgáltatásokhoz

forrás Prim Online, 2011. január 19. 18:17

Az időseknek, gyerekeknek vagy mindennapi felhasználásra szánt emberközpontú szolgáltatások nyújtásához emberközeli interfészre van szükség. Erre a célra készítette el a Fujitsu robottermináljának plüssmackó kivitelű prototípusát. Természetes, élethű viselkedésével és interaktív készségeivel lehetővé teszi, hogy a felhasználók kisállatokkal és csecsemőkkel szerzett tapasztalataik alapján, természetes, interaktív kommunikációt folytathassanak a terminállal.

A természetes, élethű megjelenés az ismerősség érzését kelti a felhasználókban, felkelti érdeklődésüket és leköti figyelmüket. A robotterápia idősgondozásban való alkalmazásáról jelenleg folynak a kísérletek. Egy napon ezek a barátságos robotterminálok mindennapjaink részévé válhatnak, hogy emberközpontú szolgáltatásaikkal segítsenek, gyógyítsanak és motiváljanak bennünket.

Jellemzők:

Az ismerősség érzésének felkeltése és a magától értetődő, természetes interakció érdekében a prototípus a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
- Barátságos megjelenés
- Életszerű, antropomorf viselkedés
- Csecsemőszerű interakciós készségek (szemkontaktus stb.)

Lehetséges alkalmazási területek

- Terápiás robot időseknek
- Oktatási terminál gyerekeknek
- Felhasználóbarát háztartás-automatizációs interfész

Kulcsszavak: tudomány Fujitsu

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04