Okostelefonnal lehet fizetni a Starbucks kávézókban

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 20. 08:42

A Starbucks kávézólánc 6800 amerikai üzletében szerdától mobiltelefonnal is lehet fizetni - jelentette a USA Today.

"Ez kényelmes fizetési mód. Az emberek nem mindig hordják magukkal a kézitáskájukat vagy a pénztárcájukat, de mobiltelefonjukat igen" - jelentette ki Brady Brewer, a Starbucks alelnöke. Fizetni a hitelkártyáról feltöltött iPhone- vagy BlackBerry-alkalmazások segítéségével lehet, s a cég a szolgáltatást hamarosan hozzáférhetővé teszi az Android-tulajdonosok számára is.

 A kávézólánc a most bevezetett fizetési módszert átmeneti megoldásnak tekinti, mert hosszabb távon az Ázsiában már rendkívül népszerű, a telefonba épített chipek segítségével működtetett NFC(near-field communcations) technológiát kívánja alkalmazni.

 A lap szerint 2010-ben világszerte 100 milliárd dollárnyi kifizetést intéztek mobiltelefonnal. Ez az összeg 2012-re várhatóan megduplázódik.

 Az amerikai piac három mobilszolgáltató óriása, a Verizon, az At&T és a T-Mobile nemrégiben bejelentette, hogy Isis néven közös vállalkozást hoz létre az NFC alapú fizetések meghonosítására. Ennek tesztelését jövőre kezdik meg az Egyesült Államokban.

 A Starbucks a feltölthető ajándékkártyák sikere nyomán döntött a mobiltelefonos fizetés bevezetése mellett. Az üzletekben minden ötödik vásárlást ilyen kártyával hajtanak végre, s az ügyfelek több mint 1,5 milliárd dollárt töltöttek fel rájuk.

 A kávézólánc két üzletében már 2009 óta kísérletezett a mobiltelefonos fizetéssel.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

2020. április 3. 18:00

Már applikációval is vehetünk 30 napos bérletet a Volánbusz járataira

2020. április 1-től már a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybe vételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a nemrég bevezetett applikáción keresztül.

2020. április 1. 15:17

1GB helyett 1+99GB Hipernetet ad a Telenor egy ezresért

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben felértékelődött a gondtalan nethozzáférés, legyen szó kapcsolattartástól, tanulásról vagy szórakozásról. A Telenor a kritikus helyzetben kedvezményesen szeretné biztosítani ügyfelei számára ehhez a feltételeket, így a márciusi ajándék 100GB adat után, április 1-től 1+99GB-ot nyújt kedvezményes áron, 1000 forintért. Az új Hipernet adatjegy további előnye, hogy akinek 100GB-nál is több adatra van szüksége, egy telefonszámhoz többször is megrendelheti az 1+99GB opciót ugyanezen az áron.

2020. április 1. 13:52

Már Kecskeméten is vásárolhatunk mobiljegyet

Korábbi teljes országos lefedési terveinek megfelelően vezeti be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a közlekedési mobiljegyet, amelynek keretében 2020. március 31-vel a kecskeméti helyi közlekedésben is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes megoldás.

2020. március 31. 18:22

Elérhető a WHO és a Rakuten Viber interaktív, többnyelvű chatbotja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Rakuten Viber a mai napon bejelentette legújabb partnerségét - a COVID-19-ről szóló téves információk leküzdésére egy interaktív, többnyelvű chatbotot hoztak létre, amely világszerte elérhető. A bot célja a vírusról gyorsan terjedő hamis hírek és valótlan információk leküzdése.

2020. március 31. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás