Okostelefonnal lehet fizetni a Starbucks kávézókban

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 20. 08:42

A Starbucks kávézólánc 6800 amerikai üzletében szerdától mobiltelefonnal is lehet fizetni - jelentette a USA Today.

"Ez kényelmes fizetési mód. Az emberek nem mindig hordják magukkal a kézitáskájukat vagy a pénztárcájukat, de mobiltelefonjukat igen" - jelentette ki Brady Brewer, a Starbucks alelnöke. Fizetni a hitelkártyáról feltöltött iPhone- vagy BlackBerry-alkalmazások segítéségével lehet, s a cég a szolgáltatást hamarosan hozzáférhetővé teszi az Android-tulajdonosok számára is.

 A kávézólánc a most bevezetett fizetési módszert átmeneti megoldásnak tekinti, mert hosszabb távon az Ázsiában már rendkívül népszerű, a telefonba épített chipek segítségével működtetett NFC(near-field communcations) technológiát kívánja alkalmazni.

 A lap szerint 2010-ben világszerte 100 milliárd dollárnyi kifizetést intéztek mobiltelefonnal. Ez az összeg 2012-re várhatóan megduplázódik.

 Az amerikai piac három mobilszolgáltató óriása, a Verizon, az At&T és a T-Mobile nemrégiben bejelentette, hogy Isis néven közös vállalkozást hoz létre az NFC alapú fizetések meghonosítására. Ennek tesztelését jövőre kezdik meg az Egyesült Államokban.

 A Starbucks a feltölthető ajándékkártyák sikere nyomán döntött a mobiltelefonos fizetés bevezetése mellett. Az üzletekben minden ötödik vásárlást ilyen kártyával hajtanak végre, s az ügyfelek több mint 1,5 milliárd dollárt töltöttek fel rájuk.

 A kávézólánc két üzletében már 2009 óta kísérletezett a mobiltelefonos fizetéssel.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Népszerű a szálláshelyek okmányolvasásához kifejlesztett furfangos magyar szoftver

Nincs több haladék - szeptember elsejétől minden magyarországi szálláshelyre érvényes az új adatszolgáltatási kötelezettség. A kormányrendelet újabb kihívásokat és költségeket jelent a pandémia miatt nehéz helyzetbe került turizmus vállalkozásai számára. A problémára a GoodID készített költséghatékony és szakszerű megoldást, így eszközberuházás helyett egy meglévő okostelefon is megteszi. 

2021. október 9. 16:13

Holnaptól a CIB Bank ügyfelei is használhatják a Google Pay alkalmazást

Visa bankkártyával rendelkező lakossági és vállalati ügyfelek részére Magyarországon első pénzintézetként, a CIB Bank elérhetővé teszi 2021. október 7-től a Google Pay alkalmazást. A CIB Bank a digitális szolgáltatások további térnyerését várja a lépéstől, és természetesen tervezi a Google Pay kiterjesztését a más típusú bankkártyákra is.

2021. október 6. 20:44

Elindult az E-alkusz mobilalkalmazás

Sokan még mindig felesleges „maceraként” tekintenek a biztosításokra, óvakodnak tőlük, mert azt gondolják, megkötésük és karbantartásuk órákat vesz majd el az életükből, ezen felül máig él az a régi beidegződés, hogy kár esetén a biztosító úgysem fizet. Ideje félretenni ezeket az elavult érveket, mert ma már egyik sem állja meg a helyét!

2021. október 6. 11:15

Vásárlási alkalmazást fejlesztett az IKEA a digitális kényelem érdekében

A megújult IKEA alkalmazás iOS és Andorid rendszerű okostelefonra is letölthető már Magyarországon, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy IKEA termékeket vásároljanak mobiltelefonon vagy tableten keresztül. Ez az alkalmazás, amely az IKEA Store applikációt váltja, ötletekkel és inspirációkkal várja az IKEA rajongókat – csakúgy, mint az IKEA áruházak.

2021. október 5. 15:51

Csúcstechnológia segítségével a fenntartható magyar divatért

A Samsung ismét a hazai kreatív közösség jeles képviselőivel működik együtt, hogy megmutassa legújabb csúcsmobiljaiban rejlő lehetőségeket. A Daubner Annával készített különleges ruhakollekció sikere után a vállalat ezúttal három hazai tervezőt állított izgalmas kihívás elé. A Kata Szegedi, az Anna Amélie és a VYF márkák művészei az összehajtható Galaxy Z Fold3 5G és Galaxy Z Flip3 5G készülékek bevonásával, digitális formában alkotnak új darabokat. A ruhák, a táskák és a sálak sokoldalúsága a mobilok multitasking képességeit idézi, többféleképpen, több öltözékhez is remekül illenek majd, ezzel pedig a tudatosságra és a fenntartható öltözködésre inspirálják a márkák rajongóit. A későbbiekben pedig a felhasználók egészen egyedi módon lehetnek részesei a tervezési folyamatoknak.

2021. október 5. 14:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20