Még az idén megújulhat a Budapest portál

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 24. 09:05

Még az idén "kívül-belül" megújulhat a fővárosi önkormányzat portálja, a www.budapest.hu - közölte Schmidt Gábor főszerkesztő.

A január 31-ére összehívott Fővárosi Közgyűlés napirendi pontjai között szerepel az az előterjesztés, ami szerint az informatikai céltartalékból 30 millió forintos keretösszeget biztosítanak majd a költségvetésben az új Budapest-portál kialakítására. Amennyiben a képviselők támogatják az előterjesztést, a főváros pályázatot ír ki.

 Schmidt Gábor az MTI megkeresésére elmondta, a portál nem csak új "dizájnt" kap, és nem is csak tartalmában és formájában újul meg, hanem a mögötte lévő informatikai rendszert, a kiszolgáló programokat is lecserélik, továbbá megújul a belső, hivatali oldal is.

 A főszerkesztő várakozásai szerint 2011 második félévében már egy megjelenésében és informatikai hátterében is új Budapest-oldalra érkeznek a világháló látogatói. Jelezte, az új portálon keresztül a korábban feltett tartalmak továbbra is elérhetők lesznek. Schmidt Gábor elmondta azt is, hogy 2011. január 1-je előtt az üzemeltetést egy külső cég végezte évente mintegy 30 millió forintért; ezt a feladatot azóta a Városháza munkatársai végzik.
 

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

NMHH: 11 százalékkal csökkentek az internetárak tavaly

2018-ban 11 százalékkal mérséklődtek az internetszolgáltatások és ennél kisebb mértékben a mobilhang-előfizetések árai, elsősorban az internetáfa-csökkentés hatására – ezek a legfontosabb megállapításai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb elemzésének, amely a távközlési szolgáltatások árait és piaci kínálatát vizsgálta. A dokumentumból kiderül az is: a kínált szolgáltatások köre folyamatosan változik, a konstrukciók több mint fele csak kevesebb mint egy év óta igényelhető. 

2019. május 7. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás