Egyetem és informatikai cég együttműködése Debrecenben

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 25. 10:21

A piacképesebb informatikai oktatáshoz kihelyezett tanszék létrehozásáról állapodott meg a Debreceni Egyetem (DE) egy informatikai céggel.

Az infokommunikációs rendszerek üzemeltetését oktató tanszék létrehozásáról szóló megállapodást a DE és az IT Services Hungary, a T-Systems magyarországi leányvállalatának vezetői hétfőn Debrecenben jelentették be, sajtótájékoztatón.

 Fábián István, a DE rektora az újabb kihelyezett tanszék létrehozásáról elmondta: az együttműködés jelentősen javítja a hallgatók lehetőségeit a munkaerőpiacon.

 Ilosvai Péter, az IT Services Hungary igazgatója, az új tanszék vezetője hozzátette: munkatársaik 70 százaléka a Debreceni Egyetemen végzett. Eddigi együttműködésük során a nyelvismerettel rendelkező nem informatika szakos hallgatók munkaerő-piaci helyzetét javították a számukra biztosított informatikai képzéssel. Az új tanszékkel viszont az informatika szakos hallgatók speciális, a piacon azonnal alkalmazható képzését kívánják megvalósítani - fűzte hozzá.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

2023. május 27. 10:19

Véleménykutatás készült az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek témájában

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek kapcsán végezte el a felmérését.

2023. május 26. 20:20

Siemens-technológiával digitalizál magyar gyárában a Poppe + Potthoff

A német cégcsoport átfogó ipari digitalizációs projektje keretében meglévő operatív és informatikai környezetét kapcsolja össze a precíziós gyártás optimalizálásához.

2023. május 26. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01