Koreában sikeresen bizonyított az LTE Advanced hálózat

Vértes János Andor, 2011. január 27. 23:37

Miközben a mobil szolgáltatók nem nagyon kapkodják el az LTE, WIMAX szabványokon alapuló negyedik generációs hálózatok kiépítését (hisz egyelőre nagyobb üzlet a már kiépített 3G-ből a minél nagyobb bevétel kicsavarása), Koreában már a 4G-n túli sebességekkel kísérleteznek: az ETRI (Elektronikai és Telekommunikációs Kutató Intézet) mérnökei az úgynevezett LTE Advanced protokollnak megfelelő hálózaton tartottak bemutatót, amihez viszonyítva a 3G olyan, mintha az utóbbit a modemes betárcsázós kapcsolattal vetnénk össze.

A mozgó buszon tartott bemutató során egy 700 megabyte-os fájlt 9,3 másodperc alatt sikerült feltölteni, és a hálózaton keresztül sugároztak egy nagy felbontású 3D filmet is. A a sebesség 600 Mb/sec sebesség hatszorosa az LTE-szabványnak és 14 szerese a HSPA+-nak, amit 4G-ként definiálnak. A 3G-vel nehéz összehasonlítani, annak ugyanis a 40-szereséről van szó.

Az LTE-Advanced kifejlesztése jelentős erőforrásokat emésztett fel: 470 szakember dolgozott a projekten, a költségvetés 64 milliárd von (57 millió dollár) volt és a munka során 500 szabadalmat jegyeztek be. Összehasonlításképp az LTE-szabványt mindössze 24 szabadalom lefedi.

 

Kulcsszavak: 4G

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

A QNAP továbbfejlesztette mobilos biztonsági mentési megoldását

A QNAP Systems, Inc. kiadta a Qfile Pro mobilalkalmazást iOS-hez, a már meglévő Qfile mobilalkalmazás továbbfejlesztett verzióját.

2023. június 8. 11:27

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39