Forradalmasítana a Sony a hordozható PlayStation utódjával

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 28. 09:41

Bemutatta a Sony a népszerű hordozható játékkonzolja, a Playstation Portable (PSP) utódját, amely a gyártó szerint nagy hatással lesz az emberek videojáték-használati szokásaira.

Az NGP (Next Generation Portable) néven csütörtökön leleplezett hordozható játékkonzol teljesítménye az otthoni használatra készül Playstation 3 játékgépekkel is vetekszik - közölte a Sony, hozzátéve, hogy a tavasszal boltokba kerülő eszközzel a hordozható videojátékok forradalmára készül.

 Az új kütyün a megszokott módon a hagyományos vezérlőgombok között található az 5 colos képátlójú, rendkívül jó felbontást és kontrasztot lehetővé tevő OLED (szerves fénykibocsátó dióda) érintőképernyő.

 A játékok tökéletes működését a készülékbe épített továbbfejlesztett processzor és grafikus chip segíti.

 A hordozható játékkonzoloknál szinte már alapkövetelménynek tekintett Wifi és 3G adatkapcsolattal, valamint előlapi és hátlapi kamerával is rendelkezik.

 A mozgásérzékelővel és GPS-szel (műholdas helyzetmeghatározó berendezés) szerelt NGP-n a japán cég mindent úgy alakított ki, hogy a játékosoknak kedvezzen. A netezési lehetőség mellett a közösségi funkciókról a Near nevű alapszoftver gondoskodik, amely például azt is figyeli, hogy a játékos környezetében kik és éppen melyik játékkal játszanak. A hálózatban játszható csapatjátékokon túl a PlayStation közösség tagjai cseveghetnek vagy üzengethetnek is egymásnak.

 Elemzők szerint a Sony sokat vár az új eszköz fogattatásától miután a jelenleg kapható PSP-k eladása 37 százalékkal, 2,7 millió darabra csökkent a tavaly áprilistól szeptemberig figyelt időszakban. A 2004-ben bemutatott PSP-ből több mint 64 millió darabot értékesítettek világszerte.
 

Kulcsszavak: játék PlayStation Sony

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját

A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. 

2023. szeptember 29. 09:54

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38