IPv6 "olvasópróba" júniusban

Vértes Judit, 2011. február 4. 21:34

A Microsoft azonnal reagált a tegnapi bejelentésre, miszerint hivatalosan kiosztották az utolsó IPv4 címeket, és bejelentette, hogy június 8-án egy napig IPv6 kapcsolatban is elérhető lesz a Bing kereső rendszere. Erre a napra a Google, a Yahoo, a Facebook és más netnagyhatalmak is készülnek IPv6-os demonstrációkra, ami persze nem jelenti azt, hogy június 9-étől átállt volna a világ a szélesebb címtartományra.

A Microsoft gyors reagálása arról szól, hogy június 8-án a Bing.com számára elérhetővé teszik az IPv6 kapcsolatot egy mindössze egynapos teszt erejéig, legalábbis ezt jelentette be Kevin Boske, programmenedzser. Az IPv6 kapcsolattal rendelkező felhasználók számára automatikusan elérhető lesz az új szolgáltatás.

A váltás minden internethez csatlakozó eszköz tekintetében bonyolult.

Néhány szolgáltató, mint például a Facebook vagy a Google már most elérhető IPv6 módban is, általában egy specifikus domain néven, például ipv6.google.com.. Az IPv6 Napon a fő doimain nevek is elérhetők lesznek IPv6-on keresztül.

A legtöbb felhasználó számára nem jelent majd gondot az átállás, az IPv4 címmel rendelkezők az IPv4 formátumú verziót láthatják majd, az IPv6-tal rendelkezők pedig az ilyen alapú tartalmakat, de néhány IPv6 felhasználó számára bizonyos oldalak lehet, hogy nem lesznek elérhetők. Ezen problémák kiküszöbölését hivatott segíteni a Bing tesztnapja is.

A Microsoft új programcsomagja is a váltásra készült? Windows XP Service Pack1 képes kezelni az IPv6-ot.

"A Microsoft a kulisszák mögött már évek óta készül az új generációs Internet Protokollra történő zökkenőmentes átállásra. A teljes átállás évekig is eltarthat, de az emberek többsége - remélhetőleg - ezt észre sem veszi" – mondta Boske.

 

Kulcsszavak: Bing Microsoft IPv6 IP

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59