Folytatódik a PR-háború a Bing és a Google között...

Vértes Judit, 2011. február 9. 23:10

Amellett, hogy a Google nem is olyan régen hozta nyilvánosságra annak a több hónapos vizsgálódásnak az eredményét, amelyek a Bing-et találat-lopással vádolják, az elmúlt hetekben több olyan - elfogult? objektív? - kutatásról is hírt adtunk, amelyek valamelyik kereső előnyét mutatták ki valamiben. Most megint egy ilyen kutatási eredmény került napvilágra, amely ezúttal a Bing találati relevanciáját találta magasabbnak a Google-énél.

Az Experian Hitwise felmérése azt mutatta, hogy a Bing stratégiája eredményesnek bizonyult, a Bing és Yahoo keresései 81%-ban mondhatók sikeresnek, míg a Google kereséseinél csak 61%-ban találta meg a felhasználó a keresett weboldalt.

Ha ez igaz, akkor a lopás is megkérdőjelezik, hisz ha tényleg a Google-re építene a Bing, akkor hogyan lehetnének a találatai relevánsabbak...  Minden esetre akkor is készült egy felmérés, amikor a Google megszellőztette gyanúját, és az eredmény az volt, hogy  a felhasználókat nem zavarta a bejelentés, a leggyakoribb reakció az „És akkor mi van?” volt.

Elméletileg nem tiltja semmi, hogy egy kereső rendszer algoritmusa egy másik böngésző találatait használja egy adott kereséshez. Tulajdonképpen ez etikai kérdés. De úgy látszik, az emberek többsége nem etikai szempontból, hanem eredményességéből ítéli meg a kereső rendszereket.

Az elmúlt hónapban az amerikaiak 27,44%-a használta a Bing rendszerét, ez 6%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest, míg a Google használata 70%-ról 68%-ra esett vissza. A yahho.com szintén némi visszaesést mutatott.

Kulcsszavak: Google Bing

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59