Mobile World Congress nemzetközi mobilipari kiállítás Barcelonában

MTI Sajtóadatbank, 2011. február 14. 09:27

Megkezdődik a mobil iparág legjelentősebb eseménye, a barcelonai GSMA Mobile World Congress (MWC) hétfőn délelőtt. Az eseményen a készülékgyártók többfunkciós, az eddigieknél nagyobb érintőképernyős mobilokat és okostelefonokat mutatnak be, míg a szolgáltatók továbbra is a széles sávú, ám egyre gyorsabb internet-, illetve a korábbiaknál nagyobb élményt nyújtó szolgáltatásokkal jelennek meg.

A csütörtökig tartó eseményen több mint 1.300 kiállító vesz részt, s a rendezők mintegy 50 ezer látogatóra számítanak.

A világelső, az elmúlt időszakban a piacon és a technológiában jelentős pozíciókat vesztő, s ezért nagy átalakulás előtt álló készülékgyártó Nokia kiállítóként nem vesz részt az MWC-én, csupán előadásokat tartanak vezetői.

A kiállításon magyar cégek is bemutatkoznak, a FlexiTon, az ITware, a BHE Bonn Hungary és a 3G Multimedia közösen jelennek meg újdonságaikkal a kiállításon.

Az ITware Kft. a közösségi mobiltelevíziós platformját, a FlexiTon Kft. egy mobilhálózati kapacitást optimalizáló, a 3G Multimédia Kft. egy mobil zenehallgatást támogató megoldást mutat be. A BHE Bonn Hungary Kft. egy, már a negyedik generációs (LTE) hálózatokon is használható helymeghatározó radarberendezéssel jelenik meg Barcelonában.

A GPS City Guide Kft. a Pocket Guide elnevezésű mobil turisztikai alkalmazását mutatja be, ami úgy vezet végig egy-egy városon, mint egy idegenvezető, s a mobilon menet közben rögzíthetők az élmények feljegyzések, képek és videó filmek formájában. Az alkalmazás az iPhone-on és a Nokia okostelefonjain már működik, de áprilistól egy harmadik platformon, az androidos operációs rendszer alatt is használható lesz.

A kiállításon a világ legbefolyásosabb mobilszolgáltatói és beszállítói mellett megjelennek az élenjáró szórakoztatóipari, média és internetes cégek is.

Az egyik legnagyobb standon kiállító, magyarországi szolgáltatást is nyújtó T-Mobile a mobil adatforgalom növelésével és az ügyfelek jobb kiszolgálásával kapcsolatos újdonságokat mutat be.

Több gyártó már vasárnap előrukkolt újdonságaival, a Sony Ericsson például Xperia telefonokkal, köztük egy játékra optimalizált mobillal, az LG elhozta a világ első 3D okostelefonját, amit szemüveg nélkül lehet használni, a Samsung második generációs Galaxy készülékeivel.

Egy másik, a mobilfelhasználókat jelentősen érintő újdonságot már a kiállítás előtt bemutattak: az egységes mobiltöltőt, amely az összes újonnan vásárolt okostelefonhoz jó. Az EU 2009-ben írta elő a gyártóknak, hogy vagy elfogadják az egységes töltőszabványt, vagy jogi eljárást indít ellenük. Az új szabvány azonban csak a PC-hez csatlakoztatható telefonokra vonatkozik. A szabványos csatlakozó előnye, hogy a mobil lecserélésekor nem kell új töltőt venni a kocsiba és a munkahelyre, mivel a mobilokat már egységes adapterrel tölthetik a felhasználók.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a lombhullató szezon fotózásához és videózásához

Vége a nyaralásnak, hűl az idő, és fokozatosan veszi fel a természet is őszi színeit. Az új évszak remek lehetőségeket biztosít arra, hogy kiránduljunk vagy utazzunk, ott pedig egyedi felvételeket készíthessünk. Akár bakancsot húzunk, akár autóba ülünk, akár csak az otthon melegéből szemlélünk, okostelefonunkkal príma fotókat és videókat alkothatunk.

2022. szeptember 30. 18:47

Vadonatúj kameratechnológiával jön a Mate 50 Pro

Bemutatta Magyarországon új zászlóshajó okostelefonját a Huawei. A HUAWEI Mate 50 Pro-t vadonatúj kameratechnológiával szerelték fel, amely a világon elsőként tíz fokozatú, változtatható rekeszértékű kamerával rendelkezik

2022. szeptember 30. 13:59

A Telekom bemutatja saját márkás okostelefonjait

A Google-lal közösen fejlesztett készülékek nem csak nagy felbontású kamerájukkal, premium dizájnjukkal, vagy hosszú üzemidejükkel hódíthatják meg a mobilpiacot, hanem az árukkal is. A T Phone 5G-vel és a T Phone Pro 5G-vel már sokkal több mindenki számára válhat kézzelfoghatóvá és elérhetővé az 5G-s felhasználói élmény*.

2022. szeptember 30. 12:40

Magyarországra is megérkezett a HUAWEI nova 10 okostelefon

Új készülékkel bővült a HUAWEI nova sorozat: a nova 10 okostelefon úttörő, 60 MP felbontású előlapi kamerával, valamint fotós- és videós funkciók széles választékával új szintre emeli a szelfizést és a vlogolást. A készülék a 66W-os HUAWEI SuperCharge gyorstöltéssel akár már 35 perc alatt teljesen feltölthető.

2022. szeptember 30. 11:21

Redmi A1: az eddigi legmegfizethetőbb Redmi

A Xiaomi bejelentette, hogy megkezdi a Redmi A1 sorozat értékesítését. Az új, belépő szintű Redmi termékcsaládot elegáns design és sokrétű funkcionalitás jellemzi, kiváló felhasználói élményt biztosítva már a 50.000 forint alatti árkategóriában is. 

2022. szeptember 28. 20:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38