Yahoo: személyre szabott tartalom

forrás Prim Online, 2011. február 16. 13:12

A múlt héten bejelentett Livestand volt a központi témája Carol Bartznak, a Yahoo vezérigazgatónak a Yahoo mai barcelóniai előadásán. Bár nem várta meg a Mobile World Congress-t a szolgáltatás beindításával a Yahoo, mégis ide szánta, hisz a tabletek teremtette új világba illik az a fajta személyre szabott hírszolgáltatás, amit a Livestand megcéloz. 

A Livestand minden típusú tartalmat egybegyűjt és személyre szab a felhasználó számára, illetve optimalizálja mindezt arra az eszközre, amit az illető épp használ. A cikkek, információk vagy akár a hirdetések az olvasó érdeklődési köréhez igazodnak, így a kiadókat mentesíti attól, hogy ugyanabból a tartalomból különféle mutációkat állítsanak elő különféle olvasói ízlésvilághoz igazítva.

A Yahoo, amely PC-n egy zsúfolt képernyőn próbál minél nagyobb választékot kínálni az oldalra betérőknek, a Livestand koncepciójánál abból indult ki, hogy egy okostelefon, de akár egy tablet kijelzője jóval kisebb, jó néhány elemet el kell hagyni a képernyőről, ezért célszerű a válogatást úgy végrehajtani, hogy az olvasó számára ne a lényeges elemek hulljanak ki, és ne a lényegtelen maradjon. (Ilyen típusú fejlesztések zajlanak Magyarországon is, az Adverticum terveiről pl. a tavalyi Internet Hungaryn hangzott el egy előadás "Behavioral editing" címmel.)

A Yahoo előnye az egyes kiadókkal szemben, hogy havi szinten 630 millió olyan látogatót tud felmutatni, akik mobil eszközökön keresik fel a Yahoo-t. Ezt a 630 millió olvasót szeretnék ők összekötni a jelenleg 450, később még több szerződött hírforrásukkal, a mintegy 400 ezer cikkíróval és hirdetők ezreivel. 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így dolgozunk majd a jövőben?

Az irodai munkáról sokaknak az akár több órányi ingázás, a véget nem érő személyes megbeszélések, hosszas telefonos egyeztetések, véget nem érő email-folyamok és dokumentumok olvasása jut eszébe. Persze, mint oly’ sok mindenben, az elmúlt hónapok során ebben is sok változást tapasztalhattunk. A Ericsson legújabb kutatása azt mutatja be, hogy a szellemi munkát végzők hogyan látják saját munkájukat, és milyen elvárásaik vannak jövőbeni munkahelyükkel szemben. Felsejlik a dematerializált iroda képe.

2020. október 31. 16:55

Xiaomi: Dobogós helyen a mobilpiacon

A Xiaomi– működése tizedik évében – a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává vált, derült ki három globális piackutató cég, az IDC, a Canalys és a Counterpoint Research harmadik negyedéves jelentéséből.

2020. október 31. 14:10

Halloweenkor takarítsuk ki a zombikat a hálózatból

A G DATA szerint a nem frissített rendszerek komoly biztonsági kockázatot jelentenek. A vállalatoknál működő Windows XP rendszerek olyanok, mint a zombik. Nehéz megszabadulni tőlük, de a halloween erre remek alkalom.

2020. október 31. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás