60 ezer feletti látogatószámmal zárt a Mobile World Congress

Szabó Ákos, 2011. február 17. 16:37

 A világ legjelentősebb mobil alkalmazásokkal és készülékekkel foglalkozó konferenciája és kiállítása, a barcelonai Mobile World Congress ma délután zárta kapuit. Az első gyorsjelentések összességében több, mint 60 ezer látogatót említenek, akik 200 országból érkeztek Barcelonába, hogy begyűjtsék a legfrissebb információkat, ez több, mint húsz százalékkal dönti meg az eddigi rekordot.

Csak az App Planet elnevezésű alkalmazás-bemutatót több, mint 45 ezer látogató kereste fel, összességében 12 ezer mobil-fejlesztő volt jelen a rendezvényen.

A négy napos konferencián jelen volt minden befolyásos mobil készülék gyártó, szolgáltató, szoftverfejlesztő, média és internetes vég, többnyire vezérigazgatóval, döntéshozóval képviseltetve magukat, és szép számmal érkeztek magas rangú kormánydelegációk is. Szám szerint a látogatók 51 százaléka tartozik a döntéshozói kategóriába, és 3000 közülük első számú vezető. 131 országból érkezett kormánydelegáció, ez 50 százalékkal több, mint 2010-ben.

A rendezvény 1400 kiállítója - köztük négy magyar cég - 58.600 négyzetméteren mutatta be újdonságait. Több, mint 2900 nemzetközi tévétársaság, újság, weboldal, blog tudósított az eseményekről, s ezek sorában volt a Prím Online is, melynek beszámolóit a jelen cikk alatti World Mobil Congress kulcsszóra kattintva hírfolyamban is meg lehet tekinteni.

Az esemény konferencia ágán egyebek mellett olyan cégek vezérigazgatói tartottak előadást, mint az AT&T, a China Mobile, a Cisco Systems, az Ericsson, a Google, a HTC, az Intel, a Microsoft, a Nokia, a Qualcomm, a RIM, a Twitter, a Vodafone, a Yahoo.

A Mobile World Congress rendezője a GSM Association jövőre is Barcelonában rendezi meg a mobil világkongresszust, a 2012. február 27 és március 1 között.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Konyhai és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak

Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi képviselete a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Az adomány több mint 40 konyhai és háztartási gépet tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja az egymillió forintot.

2023. december 7. 17:30

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

Értékálló és tetszetős ajándékok a fa alá

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

2023. december 7. 14:26

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

2023. december 7. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27