Az Intel vezérét Obama kinevezte munkaügyi tanácsadójának

Vértes János Andor, 2011. február 18. 15:33

Egy időben azzal, hogy együtt vacsorázott egy tucatnyi informatikai vezetővel, Barack Obama a Fehér Ház munkaügyi szakértőjének nevezte ki Paul Otellinit, az Intel vezérigazgatóját, aki ezzel bekerült az elnöki tanácsadói testületbe.

A munkaügy az amerikai gazdaság egyik legégetőbb kérdése, Otellininek a feladata, hogy az elnökkel szorosan együttműködve javaslatokat dolgozzon ki a munkanélküliség megállítására, megoldást találjon új munkahelyek teremtésére.

Az amerikai elnök láthatóan támaszkodik az ICT-szektor szakembereinek véleményére, hisz alig néhány órával ezelőtt fejeződött be az a vacsora, amit Obama a Szilicium Völgy tucatnyi informatikai vezetőjével közösen fogyasztott el. Tárgyalásukból egyelőre - még egy tweet - nem sok - annyi se szivárgott ki, pedig maguk a résztvevők is twitteltek, blogoltak azóta. Csak a jelenlévők listáját ismerjük: Steve Jobs (Apple); Carol Bartz, (Yahoo); John Chambers (Cisco); Dick Costolo (Twitter);  Larry Ellison (Oracle); Reed Hastings (Netflix); John Hennessy (Stanford University); Art Levinson (Genentech); Eric Schmidt (Google); Steve Westly (befektető) és Mark Zuckerberg (Facebook).

Kulcsszavak: Intel kormány e-government

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az NMHH az Óbudai Egyetemnek is hírközlési labort adományozott

Idén már a harmadik hírközlési labort adta át Karas Monika, az NMHH elnöke október 18-án az Óbudai Egyetemen, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon.

2019. október 19. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás