Szebb, jobb videó a mobilon - új Cisco szolgáltatások a mobil adatforgalom menedzseléséhez

forrás Prim Online, 2011. február 22. 11:21

 A Cisco újdonsága, az angol Monetization, Optimization, Videoscape Experience szavak rövidítéséből összeálló MOVE elnevezésűkeretrendrendszer megkönnyíti a szolgáltatók számára a gyors ütemben növekvő mobil adatforgalom kezelését, valamint az videós, tévés szolgáltatók piacra vitelét.

Az új Cisco MOVE megoldások a teljes mobilhálózatot lefedik a klienstől a hálózaton át a felhőig, és felépítésüknek köszönhetően rugalmasan kiszolgálják a növekvő mobil adatforgalmat, különös tekintettel a mobil videotartalmakra. A nemrég közzétett Cisco Visual Networking Index (VNI) 2010–2015-ös időszakra vonatkozó globális mobil adatforgalom-előrejelzése szerint 2015-re a világ mobil adatforgalmának a kétharmadát videofájlok teszik majd ki. A mobil videoforgalom 2010–2015 között éves szinten várhatóan több mint a duplájára nő majd.

A Cisco MOVE keretrendszer részeként bejelentett innovatív technológiák közül a Cisco Mobile Videoscape a mobilszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy mobil videószolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek, amelyek összekötik a  a mobilhálózatot a Cisco tartalomszolgáltatási hálózatokkal, illetve az azokon keresztül működtetett videoterjesztői hálózattal. A Cisco szolgáltatói Wi-Fi-megoldás a Wi-fi hálózatok bevonásával segíti a szolgáltatókat a mobil adatforgalom tehermentesítésében, míg a Cisco adaptív intelligens routing  a teljes hálózatra kiterjedő szolgáltatási intelligencia révén csökkenti a mobil adatforgalom költségeit. 

A Cisco MOVE megoldások a mobil adatforgalomra előfizetők számára jobb mobilvideós és WiFi élményt nyújt, emellett lehetővé teszi a mobilhasználat testreszabását.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38