2010 legjobb magyar nyílt forráskódú szoftvere

forrás Prim Online, 2011. február 24. 22:28

Csütürtökön az "Open Source 2011 – Technológiák harca" című konferencián a rendező Computerworld kiosztotta „Az elmúlt év legjobb open source projektje” címért kiírt pályázat díjait.

„Az elmúlt év legjobb open source projektje” címet a BalaBit Kft. nyerte ela syslog-ng naplókezelő szoftver 3.2-es verziójának open source változatával. A zsűri értkelésében olyan szempontok játszották a fő szerepet, mint a project érettsége, megalapozott nemzetközi sikere, a megoldás fejlettsége, valamint a megoldani kívánt probléma jelentősége az üzemeltetési feladatok sorában, 

Különdíjban részesült a CData-Térképtár Kft. pályazata Magyarország egységes (MÁV-VOLÁN) helyközi közösségi közlekedési menetrendjének és útvonalajánlójának kialkítását megcélzó projektje. Az értékelésben a fő szerepet a termék újszerűsége, színvonalas kivitelezése, a hazai gyakorlatban történő alkalmazhatósága játszották.

 

 

Kulcsszavak: Open Source IDG-hu

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Valaki figyel: amikor az okos kamera nemcsak okos

A Kaspersky Lab kutatói több biztonsági rést azonosítottak egy népszerű okos kameránál, amelyet főként babamonitornak használnak, vagy beltéri biztonsági megfigyelésre. A kutatás megállapította, hogy az azonosított hibák lehetővé teszik idegenek számára a távoli hozzáférést a kamera által rögzített audio- és videótartalomhoz, kikapcsolhatják az eszközt, tetszőleges kártékony kódot indíthatnak el, és sok egyéb más aggasztó tevékenységet indíthatnak el.

2018. március 16. 11:31

Az eMAG nem titkolt célja, hogy mindenben az első legyen

A GKI Digital felmérése szerint az e-kereskedelemben kiemelt időszaknak számító utolsó három hónap a teljes éves költések 36 százalékát adta a tavalyi évben. Az ország egyik legnagyobb online kereskedője, a dél-afrikai Naspers csoport érdekeltségébe tartozó eMAG.hu esetében ez koncentráltan jelenik meg, hiszen ez a periódus az egész éves rendelésállomány 27 százalékát tette ki. 

2018. március 16. 09:45

Canvas memóriakártya-sorozat a Kingstontól

A Kingston Digital, Inc. bemutatta legújabb Canvas memóriakártya-sorozatát, amely a felhasználói igényekhez igazodva háromféle változatban érhető el. A Select sorozat élettel tölti meg a HD-videókat, a Go! széria elképesztő sebességet nyújt a felvételek megjelenítéséhez, a React sorozat pedig folyamatában rögzíti az élet nagy pillanatait.

2018. március 16. 08:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com