A digitális átállásról is tárgyaltak a magyar és a szerb médiahatóság vezetői

MTI Sajtóadatbank, 2011. február 28. 09:33

A digitális átállásról és a határokon átnyúló együttműködésről tárgyaltak a szerb és a magyar médiahatóság vezetői pénteken Budapesten.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tanácskozáson Szalai Annamária, a médiahatóság elnöke kiemelte: a digitális átállást minden ország csak felkészülten és a forrásokat jó előre biztosítva hajthatja végre, biztosítva, hogy minden néző akadálytalanul hozzáférjen az ingyenes közszolgálati televíziók adásaihoz.

 Mint hozzátette, ezt az elvet a szabályozás is támogatja, kimondva, hogy az átállás csak akkor kezdődhet meg, ha a közszolgálati médiaszolgáltatás a lakosság legalább 94 százalékát eléri digitális műsorszórási szolgáltatáson keresztül.

 A tájékoztatás szerint az NMHH és a szerb Köztársasági Műsorszolgáltatási Ügynökség találkozóján - amelyet a Közép-európai Szabályozó Fórum keretében tartottak - szó volt az együttműködés egyik legfontosabb eleméről, a részt vevő országokban sugárzott műsorszámokat érintő panaszok határokon átívelő kezeléséről. A hatóságok megállapodása alapján a panaszok kezelésekor a felek tájékoztatják egymást saját, az audiovizuális ágazatot érintő szabályaikról; e szabályokat a másik ország hatósága figyelembe veheti - olvasható a közleményben.

 Kitértek arra: a szerb hatóság tagjai megismerkedhettek az NMHH európai viszonylatban is egyedülálló monitoring rendszerével, amelynek része egy több mint kilencven médium teljes műsorfolyamát tartalmazó kutatható digitális archívum, valamint a magyar médiapiac legfontosabb adatait tartalmazó weboldal.

 A monitoring rendszert bemutató előadáson elhangzott, hogy a médiahatóság mintegy 800 médiaszolgáltató műsorát képes nyomon követni, és évente mintegy 20 ezer műsorórát ellenőriz.

 "A tanácskozáson a felek egyetértettek abban, hogy a szerb és magyar hatóságok monitoring szolgálatainak együttműködését elsősorban a kiskorúakra káros tartalmak csökkentésének, illetve a nemzeti kisebbségek védelmének céljából lenne kívánatos tovább erősíteni" - írta közleményében a médiatanács.
 

Kulcsszavak: média távközlés

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38