Egyre többen választják az elektronikus számlázást

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 3. 09:48

Folyamatosan növekszik az elektronikus számlázást választók tábora, a ma még főként közműcégek számláit befogadó rendszerben főként a biztosítási szektort, a mobilcégeket, illetve az internetes szolgáltatókat látnák szívesen az ügyfelek a jövőben a Díjnet felmérése szerint.

"A közelmúltban végzett fogyasztói felmérésben megkérdezett közel nyolcezer ember négyötöde válaszolta azt, hogy elsősorban a kényelmi szempontok vezérelték, mikor a Díjnet internetes szolgáltatása mellett döntöttek" - ismertette a közleményben Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a magyarok gondolkodásmódjának pozitív változását jelzi, hogy a felmérésben szereplők mintegy 60 százalékának döntésében a környezettudatos gondolkodásmód is fontos szerepet játszott.

A válaszadók csaknem fele szívesen intézné elektronikusan jegyvásárlásait is, de ugyanekkora hányaduk akár még az autópályadíj-feltöltést is a Díjneten keresztül bonyolítaná. Annak ellenére, hogy a Díjnet rendszerében érhető el a legtöbb közszolgáltató, a regisztráltak nagy része további közműcégeket is szívesen látná, továbbá nagy igény jelentkezett a biztosítási szolgáltatások bevezetésére, illetve az internetes és mobiltelefonos szolgáltatói számlák intézésére is.

A Díjbeszedő Holding Zrt. fő tevékenysége a közüzemi díjak beszedése és az ahhoz kapcsolódó számlák és küldemények elkészítése, feldolgozása. Ezen túlmenően nyomdai és megszemélyesítési, küldemény-előállítási tevékenységet, illetve lejárt és le nem járt követelések megvásárlására kiterjedő pénzügyi (work-out és faktoring) szolgáltatást is végez. A társaság által fejlesztett Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszert 2007 áprilisában indították útjára. Az elmúlt csaknem négy évben 12 szolgáltató társaság és több mint 90 ezer ügyfél csatlakozott a Díjnethez.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

Egyszerre sportos és elegáns – mindennapossá vált a rugalmasan alakítható, hibrid viselet

Jelentősen átalakultak az öltözködési szokások a világjárványt követően egy friss felmérés szerint: a munkavállalók háromnegyede 2023-ban már a lazább, "business casual" stílust vagy a hétköznapi, utcai viseletet részesíti előnyben a munkahelyén, a formális üzleti öltözék pedig eltűnőben van. A változó igényeket a divatmárkák is lekövették: előtérbe kerültek a hibrid, az alkalomhoz és öltözethez rugalmasan alakítható darabok és ruházati kiegészítők.  Mindez azonban nemcsak a ruházat, hanem a viselhető okoseszközök terén is megjelent, és erre a nagy technológiai gyártók is odafigyelnek, okosóráikban egyesítik a változtatható stílusú, divatos megjelenést a csúcstechnológiával. 

2023. szeptember 25. 19:50

A magyar fejlesztőket nem nagyon érdekli, mire és miként használják a mesterséges intelligenciát

Technooptimizmus és a társadalmi, etikai felelősség hárítása, a szolidaritás hiánya jellemezte azokat a magyar szakembereket, akiknek a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos jövőképét a Corvinus Egyetem kutatói térképezték fel egy friss kutatásban. Az egyik szerző MI-témában élőben is előad a pénteki Kutatók éjszakáján.

2023. szeptember 25. 18:44

Pénzváltó helyett fintech appokkal spórolnak a magyarok a nyaralás során

Rengeteg pénzt spórolhattak meg a külföldi nyaralás során azok, akik a magyar bankkártyájuk helyett valamelyik fintech cég bankkártyájával fizettek inkább.

2023. szeptember 25. 17:20

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Az informatika az életünk alapvető eszköze, amely a mindennapjainkban és az üzleti világban is meghatározó szerepet játszik. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy az IT menedzsment jelenleg minden vállalkozás életében az egyik legfontosabb prioritás. Ennek ellenére a legtöbb hazai cégvezető még 2023-ban is figyelmen kívül hagyja azt, hogy cége milyen informatikai megoldásokat használ. 

2023. szeptember 25. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59