WebM formátumú videók lejátszása Explorer 9-en is

Vértes Judit, 2011. március 16. 07:56

A Microsoft nemrég bevezetett új böngészője a H.264 formátumú videók lejátszását teszi lehetővé, a Google által preferált WebM formátumot nem fogadja el. Ezért a Google egy nappal az IE9 bejelentése után nyilvánosságra hozott egy olyan új szoftvert, mely az IE9 böngészőn keresztül is nézhetővé teszi a WebM formátumú videó fájlokat.

A WebM fájlok eddig a Google Chrome, Opera, és a Mozilla Firefox böngészőkön keresztül volt elérhető, az Apple Safari és a Microsoft Internet Explorer böngészői a másik, H.264 kódolású videókat tudták letölteni.
A HTML5 fejlesztéseinek köszönhetően a videó fájlok beágyazhatók a weboldalba, és éppoly egyszerűen megjeleníthetők, mint a JPEG grafikák. De a szabadalmi jogok miatt nincs meghatározva, milyen rendszerrel kódolják és dekódolják a videókat.. A Google, Opera és a Mozilla a WebM videót választotta, mely VP8 video és Vorbis audio kódrendszert használ. A Google működteti az egyik legnagyobb videó weboldalt, épp ezért fontos számára, hogy a WebM formátum elérhető legyen más böngészőkön keresztül is.
„Azt mondták, az elefánt nem tud meglovagolni egy delfint. Azt mondták, a legnépszerűbb web-böngésző nem tudja lejátszani a WebM videót HTML5-ben. Tévedtek.” – olvasható a Google nem hivatalos weboldalán.

A szoftver letolthető a letoltes.com weboldalról is.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

2023. március 23. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48