Kétmilliónál több IE9-letöltés 24 óra alatt

forrás Prim Online, 2011. március 18. 09:10

Több mint kétmillióan töltötték le 24 óra alatt a Microsoft Internet Explorer böngészőjének 9-es verzióját, amelynek végleges változata a hét elejétől vált elérhetővé.

A Microsoft tavaly szeptemberben mutatta be az új böngésző publikus béta verzióját, amely a legfrissebb hardverfejlesztésekhez igazodva egyebek mellett a weboldalakat is gyorsabban tölti le. A versenytársak előretörése, elsősorban a Mozilla Alapítvány Firefox, valamint a Google Chrome népszerűsége ellenére a Microsoft összesen 2,35 millió letöltést regisztrált az IE9 közzétételét követő 24 órában.

 A szoftveróriás hivatalos blogja szerint - utalva legújabb böngésző verziószámára - 9 másodpercenként 240-en töltötték le az IE9-et. Ez a lenyűgözőnek tűnő szám azonban messze elmarad a Mozilla 2008-as világrekordjától, amikor a Firefox 3-at több mint 8 millióan töltötték le egy nap alatt.

 A Statcounter webstatisztikai oldal adatai alapján még így is a Microsoft vezet a böngészők piacán. A februári állás szerint a világ számítógépeinek 45,44 százaléka használja az Internet Explorer valamelyik verzióját, jóllehet egy évvel ezelőtt a világhálóra csatlakozó számítógépek 54,5 százaléka használta az IE különböző változatát.

 A Firefox - amely jövő héten mutatja be böngészőjének 4. változatát a tavalyi 30,37 százalékos népszerűségét tovább javítva 31,82 százalékkal került a második helyre.

 A Google, amely 2008-ban dobta piacra a Chrome böngészőt 16,54 százalékkal áll a harmadik helyen. Ez az eredmény pedig annak tudatában lenyűgöző, hogy a Chrome-ot tavaly még csak a netezők 6,72 százaléka használta.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új eljárás a kiberbiztonságban

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza. A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne.

2022. szeptember 26. 13:57

Magasabb szintű védelem a jövőbeni cyber-támadások ellen

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Horizon néven jelentett be iparágvezető, a megelőzésre fókuszáló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagot, mely kombinálja a proaktív MDR/MPR, XDR/XPR és Events menedzsment megoldásokat. Mindez egyetlen gombnyomással működtethető, illetve az iparág vezető elemzőinek, kutatóinak és innovatív MI technológiájának a támogatásával bír.

2022. szeptember 25. 15:10

Szimulátorból előzgethetők az igazi pályán köröző valódi autók

Kísérleti eszközök bevetésével hasznosulnak az 5G hálózat képességei a Digital Twin projektben. A nagy pontosságú helymeghatározásnak és gyors adattovábbításnak köszönhetően a versenypályán száguldó autók küzdelmébe online módon lehet bekapcsolódni. A fejlesztési munka egyik lehetséges eredményeként a jövőben akár egy Forma–1-es futam résztvevőivel is összemérhetik képességeiket az interneten keresztül a kanapépilóták. 

2022. szeptember 25. 13:31

Így digitalizálódnak a modern irodák

A digitális iroda felfelé ívelő szakaszát a Covid váltotta ki, ugyanis a hibrid munkavégzés digitalizáció nélkül már nem volt megvalósítható. De milyen eszközök szükségesek annak megvalósításához, hogy a munkafolyamatok ebben az új, megváltozott rendszerben is zavartalanul működjenek tovább? A kérdésre Herczog Gábor, a holland Legamaster vizuáltechnikai eszközök magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft.-nek az ügyvezető igazgatója adja meg a választ.

2022. szeptember 25. 11:53

2022. augusztus legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 augusztusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint jelenleg a FormBook a leggyakrabban előforduló kártékony program, ezzel átvette a vezetést a január óta élen lévő Emotettől.

2022. szeptember 22. 13:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17