Egységes kommunikáció PC-re, Macre, táblagépekre, okostelefonokra a Ciscotól

forrás Prim Online, 2011. március 18. 09:52

A Cisco bemutatta a Cisco Jabber nevű kliensprogramot, amely egységes platformon kínál jelenlétkövetést (presence), azonnali üzenetküldést (IM), hang- és videoátvitelt, hangpostát, képernyőmegosztást és konferencia-szolgáltatásokat PC és Mac számítógépeken, táblagépeken, illetve okostelefonokon.

A Jabberrel az üzleti felhasználók egyszerűen megtalálhatják az elérni kívánt személyt, ellenőrizhetik, hogy az adott pillanatban elérhető-e, és ha igen, milyen eszközön, majd tetszőleges módon vagy eszközön keresztül léphetnek kapcsolatba vele.

A Mac-felhasználók idén nyártól vásárolhatják meg a Cisco Jabber egységes kliensprogramot, amely a saját vállalati hálózaton és felhőalapú rendszereken is egyaránt telepíthető. Sok esetben igény van arra, hogy a felhasználók egy sima üzenetváltásról áttérjenek hangalapú vagy videokommunikációra, vagy teljes képernyőmegosztásra – a Jabberrel pedig mindez egyszerűen megoldható. Az alkalmazás további előnye, hogy a felhasználók tartózkodási helyüktől teljesen függetlenül, azonnal elérhetik és használhatják ezeket a lehetőségeket.

A Jabber jelenleg is elérhető illetve fejlesztési stádiumban van a Windows, az iPhone, az iPad, a Nokia, az Android és a BlackBerry platformokhoz. A Jabber mindemellett együttműködik olyan videoképes végpontokkal, mint a Cisco Unified IP-telefonok, a Cisco WebEx MeetingCenter és a Cisco TelePresence.

Legfőbb jellemzők - Interoperabilitás


A Cisco Jabber a piacon mára már kvázi szabványnak számító XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol) protokollt használja jelenlétkövetéshez és azonnali üzenetváltáshoz. A Jabber együttműködési funkciói révén különböző vállalatok alkalmazottai is kommunikálhatnak egymással a Google, az IBM, a Microsoft és az AOL alkalmazásain keresztül. A kliens program integrálható a Microsoft Office alkalmazásaival is. A felhasználók láthatják kollégájuk rendelkezésre állási állapotát, így a kommunikáció nagyon gyorsan azonnali üzenetváltássá, telefonhívássá vagy konferenciabeszélgetéssé bővíthető közvetlenül az alkalmazáson belül.

Legfőbb jellemzők - Mobilitási funkciók


A mobilfelhasználók számos kommunikációs lehetőséggel élhetnek, ilyen például a jelenlétkövetés, az azonnali üzenetváltás, a vezeték nélküli hálózaton keresztül bonyolított hangátvitel vagy a videoposta. A Jabber technológiáját használva az üzleti felhasználók egyetlen számon elérhetők vezetékes irodai telefonon, vezeték nélküli eszközökön, illetve asztali számítógépen, illetve a vállalati hívásokat ugyanitt Wi-Fi kapcsolaton keresztül fogadhatják.

Legfőbb jellemzők - Videofunkciók

A szabványos H.264 felbontásnak köszönhetően a felhasználók HD-minőségben kommunikálhatnak a Cisco TelePresence-szel és más videomegoldásokkal. Emellett kihasználhatják a többrésztvevős videokommunikáció előnyeit, ahol minden résztvevő egyszerre látható. Az integrált videofunkciók a tervek szerint 2011 második felében jelennek majd meg.

A Cisco Jabber a Jabber Inc. technológiai alapjaira épül, de immár hang- video- és konferencialehetőségeket is magában foglal. A Cisco 2008-ban vásárolta fel a Jabber Inc. vállalatot. A Cisco Jabber funkciói kompatibilisek a Cisco Unified Communications Manager 6.1.4-es és újabb verzióival. 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Növekszik a használt mobilok népszerűsége, az Euronics is belép a piacra

A legújabb szériás okostelefonok helyett egyre nagyobb az érdeklődés a használt, de jó állapotban lévő, értékálló mobilok iránt. Az Euronics éppen ezért úgy döntött, belép a használt telefonok piacára: a webshopon már most megrendelhetőek a legújabb modellekhez képest kedvezőbb áron elérhető készülékek. Az első készletet a kifejezetten időtálló iPhone modellekből állította össze a cég.

2023. szeptember 20. 17:20

Díjmentes 1 GB adat és 100 lebeszélhető perc a Vodafone kínálatában

A Vodafone Magyarország célja, hogy az alapvető telekommunikáció lehetőségét minél szélesebb körben tegye elérhetővé. Ezt szolgálja, hogy augusztus elejétől a TUTI100+ feltöltőkártyás díjcsomagban a kártya aktiválását követően az előfizetők díjmentes 1 GB kiinduló adatkeretet, valamint 100 lebeszélhető percet kapnak, melyet 30 napig használhatnak fel. A díjmentes szolgáltatásoknak köszönhetően feltöltés nélkül is kapcsolatban tudnak maradni az ügyfelek. 

2023. szeptember 10. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59