Megvannak a jövő honlapépítői, honlaptervezői és informatikai újságírói!

forrás Prim Online, 2011. március 22. 18:00

Megszületett a Junior Internet Project, a 18 év alatti fiatalok informatikai versenyének végeredménye. Idén honlappal, honlaptervvel, grafikus projekttel vagy esszével pályázhattak az indulók, akik közül a legjobbak egy nemzetközi konferencián vehetnek részt.

Az egyes kategóriák legjobbjai az alábbi diákok voltak:

JuniorWeb – hagyományos honlapok és egyéb internetes projektek, webes szolgáltatások versenye

1. helyezett - Budai Bálint, Szigetvár, Zrínyi Miklós Gimnázium Szakközépiskola és Szakiskola
2. helyezett - Tóth Renáta Anna, Kapuvár, Felsőbuki Nagy Pál Gimnázium
3. helyezett - Kóta Péter, Csurgó, Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium

JuniorDesign – honlaptervek és grafikus projektek versenye

1. helyezett - Yaski Benjamin, Debrecen,  Diószegi Sámuel Közép- és Szakképző Iskola
2. helyezett - Budai Bálint, Szigetvár, Zrínyi Miklós Gimnázium Szakközépiskola és Szakiskola
3. helyezett - Yaski Anett, Ady Endre Gimnázium, Debrecen

JuniorText – informatikai esszék versenye

1. helyezett - Kalmár Ágnes, Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
2. helyezett - Kuti Lívia, Paks, Energetikai Szakközépiskola és Kollégium
3. helyezett - Havasi Dorottya, Kaposvár, Munkácsy Mihály Gimnázium

A díjak átadására és a nyertes pályamunkák bemutatására egy konferencia keretében került sor, amelyet március 19-én tartottak a Microsoft székházában. A három kategória első helyezettjei továbbjutottak a nemzetközi konferenciára, amelyet a lengyelországi Wroclawban tartanak április 15-17-e között.

A verseny magyarországi szervezője és koordinátora a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. A megmérettetésről további információ a www.juniorinternet.hu honlapon található.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vodafone: folytatódnak a fejlesztések a következő hónapokban

A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország jogi összeolvadása 2020. április 1-jén megtörtént, ezzel a két cég egy jogi entitássá vált. Bár a pozitív változásokat hamarosan már kezdhetik érzékelni az ügyfelek, vannak még további teendők, amíg a UPC korábbi technikai rendszerei teljesen integrálódnak a Vodafone rendszerébe, amiket átmeneti időre részben még a korábbi tulajdonos infrastruktúrája szolgál ki. A Vodafone az integráció felgyorsítása révén a lehető legrövidebb időn belül ki kívánja váltani a jelenlegi működést, és a szolgáltatásokat a lehető leghamarabb a Vodafone saját hálózatára irányítja át.

2020. július 1. 14:35

Túl a kétmilliomodik gigabites végponton a Telekom hálózata

Ügyfelei igényeinek jobb kiszolgálása érdekében a Magyar Telekom évek óta hatalmas erőforrásokat fordít vezetékes hálózatának fejlesztésére. Ennek köszönhetően mára átlépte a kétmilliót a gigabites elérések száma a hálózatán. Ez azt jelenti, hogy a Telekom a hazai otthonok és vállalkozások 40%-ának már gigabites szolgáltatást tud kínálni. A gigabites társadalom létrehozása iránti elkötelezettséget mutatja, hogy a szolgáltató kifejezetten nagy figyelmet fordít a kisebb települések lefedésére is: máig mintegy 710 ötezer fő alatti településre vezette be a gigabites hálózatot – és ezek közül nagyjából 340 község lakossága még az ezer főt sem éri el.

2020. május 19. 16:58

Kedvezményekkel és ingyenes időszakkal segíti a Telenor a vállalkozások visszatérését

Korlátlan böngészés és e-mailezés otthon vagy az irodában, hasznos Office 365 funkciók, F-Secure IT-biztonsági megoldások a Telenor legújabb Otthonline csomagjában. A rugalmasan alakítható, mikrovállalkozástól nagyvállalati méretig alkalmazható ajánlatnak köszönhetően akár már kisebb beruházás mellett is profi online vállalati környezet alakítható ki, amit számos induló-kedvezménnyel tesz még vonzóbbá a mobilszolgáltató.

2020. május 18. 14:33

Magyarország az internetvilág legjobbjai között

Magyarország a világ tíz leggyorsabb internethálózattal rendelkező országa közé került 2019-ben – a Datareportal.com elemzése szerint. A világviszonylatban is kiemelkedő hazai sávszélességnek rekordszintű adatforgalomban kell helytállnia a jelenlegi járványügyi helyzetben. A távmunkára és az online oktatásra való átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül – mutatnak rá a Panda Security szakértői. A kibervédelmi cég éppen ezért már meglévő felhasználóin felül 3 hónapra az új belépők, valamint diákok és tanárok számára is díjmentesen biztosítja szolgáltatásait az online támadásokkal szemben.

2020. április 15. 10:31

Kedvezményeket és egyéb intézkedéseket vezetnek be a BIX-ben

A koronavírus helyzet okozta internetes adatforgalom növekedésre tekintettel több kedvezményt is bevezet az internetszolgáltatók számára a BIX, a magyarországi internetszolgáltatók forgalomkicserélő központja.

2020. március 24. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás