A képzelet ereje: TEDxDanubia konferencia Magyarországon

Vértes János Andor, 2011. március 22. 23:55

A TED a világ talán legizgalmasabb és legkeresettebb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, misszióját a "gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni" (Ideas Worth Spreading) szlogen fogalmaz meg legtömörebben.  A TEDxDanubia TED konferencia hivatalos magyarországi változata, amelyet Tomicah Tillemann, Hillary Clinton, Freund Tamás, Csermely Péter, Csányi Vilmos és más kiváló előadók részvételével március 25-én első ízben rendeznek meg Magyarországon.

"A képzelet ereje" címet viselő konferencia arra keresi a választ, hogy mi is a képzelet, hogyan működik, miért olyan fontos és hasznos számunkra napjaink változó világában. A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. A TED célja, hogy a határokon minden értelemben átívelően, az élet legkülönfélébb területeiről és a világ minden tájáról összegyűjtse a legérdekesebb, legtartalmasabb, leginnovatívabb és leginspiratívabb gondolkodókat és alkotókat. A TED konferenciák olyan intenzív és stimuláló közeget teremtenek, ahol egymást és egymás által a világot és önmagukat jobban megismerhetik a résztvevők, valamint gazdagíthatják gondolkodásukat. Ezáltal új, innovatív megoldások és projektek jöhetnek létre. 

A TEDxDanubia főtámogatója a Magyar Telekom, mivel a rendezvény jól illeszkedik a Magyar Telekom "hello holnap!" néven elindított programjába. A vállalat szerteágazó és sokszínű fenntarthatósági tevékenységeit, így a társadalmi felelősségvállalásait, adományozási tevékenységét, gyakornoki programját, esélyegyenlőségi kezdeményezéseit is mind a hello holnap! név alatt kommunikálja. A Magyar Telekom a tudomány népszerűsítésén keresztül is aktívan hozzájárul a digitális felzárkózáshoz és a társadalmi esélyegyenlőség erősítéséhez. Az ország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként elkötelezte magát, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye a tudomány eredményeit a multiplatformos tartalomszolgáltatásai segítségével. Így az ismeretek, a tudás és az élmények bármikor és bárhol megoszthatók. 

A konferencián a Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KIBU) a konferencia egyik előadójával, a kreativitás és innováció szakértővel, Gabor George Burt-el közösen kidolgozott játékra invitálja a résztvevőket, amelynek témája: "gyermekkori kreativitásod újraébresztése". A játék a konferencia után a KIBU honlapján a nagyközönség számára is meghirdetésre kerül egy pályázat formájában. 

A konferenciáról, programjairól és az előadókról bővebb információ a www.tedxdanubia.com weboldalon található.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38