Létrejön a legnagyobb magyarországi álláskereső adatbázis

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 29. 08:30

A munkaerő-kölcsönző és -közvetítő cégek legnagyobb magyarországi álláskeresői adatbázisa jön létre a Tele-Scope Személyzeti Tanácsadó Kft. és a JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. (JOB Kft.) egyesülése után. A két cég közös adatbázisában több mint 104.000, főként diplomás munkavállaló érhető el - közölte a fúzió után JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. néven tovább működő cég.

A JOB Kft. szellemi, diplomás kölcsönzött munkavállalóinak száma eléri a 200 főt, éves árbevétele az 1,2 milliárd forintot - olvasható a közleményben.

 Az új cég a jövőben fő tevékenysége - a kölcsönzés és közvetítés - mellett többek között rehabilitációs üzletágát fejlesztené tovább, vagyis a megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerő-piaci integrálására koncentrálna. Ennek első lépéseként együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK), és a Down Egyesület vezetőivel.

 Mindkét most egyesülő cég magyar tulajdonú, a JOB Kft. 1992-ben alakult , míg a Tele-Scope Személyzeti Tanácsadó Kft. 2001 óta működik, fő profilja a banki és pénzügyi szolgáltatói szektorban történő munkaerő-kölcsönzés. A Tele-Scope emellett saját üzemeltetésű call centere révén outsourcing szolgáltatásokat is biztosít partnereinek a telekommunikációs és a pénzügyi piacon.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia és gépi tanulás oldhatja meg az élelmezési problémákat

A mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a big data, a dolgok internete és az ehhez hasonló fogalmak már jó ideje megjelentek olyan területeken is, amelyeket nem kötünk össze automatikusan a számítástechnikával. Ilyen például a gyümölcs- és zöldségtermesztés és kereskedelem, amely szektort pont most kezdik meghódítani az ilyen eljárások. 

2019. december 16. 09:14

Éles üzemben is kiválóan teljesített a Remote Tower

Három napon át, december 9. és 11. között az úgynevezett távoli toronyból irányították a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér le- és felszálló forgalmát a HungaroControl légiforgalmi irányítói. A Remote Tower ezt megelőzően még soha nem üzemelt ilyen hosszú ideig folyamatosan. 

2019. december 15. 12:54

Mennyiért neteznek a felhasználók világszerte?

Húsz évvel ezelőtt a világnépesség mindössze 4,1 százaléka használta az internetet, 2019-re ez a szám elérte a 4,5 milliárd főt, ami a Föld teljes lakosságának 58,8 százalékát jelenti.
Alább a Picodi.com felmérését olvashatják.

2019. december 15. 10:39

Izgatottan várja a KLM, mit hoz a 2020-as év a technológia és a repülés világában

Az utasok keresési, foglalási és utazási szokásai folytonos mozgásban vannak. De hogyan is fogja a technológia és a fogyasztó megváltoztatni az utazást 2020-ban? A KLM Holland Királyi Légitársaság alábbi előrejelzésében a turizmus jövőjébe nyerhetünk betekintést a hangfelismeréssel támogatott foglalási rendszereken, a fenntartható megoldásokon és a vasúton át egészen az arcfelismerő biztonsági ellenőrzésekig. 

2019. december 14. 12:17

Eljön az érzékek internetének kora

A felhasználói elvárások szerint a hálózatba kapcsolt technológiák 2030-ra már hétköznapi szinten is képesek lesznek mind az öt emberi érzékszervvel interakcióba lépni, a látáson és halláson felül az ízlelést, a szaglást és a tapintást is stimulálni. Ennek köszönhetően számos új szolgáltatás jelenhet meg a piacon. Az érzékek internetére vonatkozó fogyasztói elvárásokat az Ericsson ConsumerLab kilencedik alkalommal megjelenő, Legfontosabb fogyasztói trendek című jelentése taglalja.

2019. december 14. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás