Mindent egy helyen a vállalati informatikáról

Business & Technology konferencia

forrás Prim Online, 2011. március 29. 16:30

Az infokommunikációs piac újdonságairól és trendjeiről kaphatnak átfogó képet informatikai vezetők és az informatikai beszerzések döntéshozói a Business & Technology konferencián, melyet április 13-14-én rendeznek meg Siófokon.

Az idén első alkalommal megrendezendő Business & Technology konferencia az informatikai vezetőknek és az informatikai beszerzések döntéshozóinak kíván áttekintést adni a jelen és a jövő technológiai kérdéseiről. A konferencia szervezői – az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az itbusiness magazint kiadó IT-Business Publishing – arra vállalkoztak, hogy a hazai ict-piac szereplőinek bevonásával bemutatják azokat az infokommunikációs technológiákat és megoldásokat, amelyek ma alapvetően befolyásolják egy vállalkozás sikerességét. Az IVSZ tagvállalatok ügyfeleitől érkezett visszajelzések alapján a döntéshozók igénylik azokat a fórumokat, ahol egy helyen, szállítók széles körétől, időt megtakarítva kaphatnak átfogó képet az aktuális ict-megoldásokról.

A szakemberek saját informatikai terveiket, kihívásaikat nem csak a szállítókkal, de más vállalkozások IT-döntéshozóival is megvitathatják. Több hazai nagyvállalat első számú informatikai vezetője már jelezte, hogy részt vesz a rendezvényen, így magas szinten lesz képviselve a MOL, a Richter, a Sanofi, a Wienerberger, a Takarékbank és a NAV (korábban APEH) is.

A rendezvény kiemelt témája a mobileszközök vállalaton belüli szerepe, alkalmazása. A konferencia nyitásaként Dr. Beck György, az IVSZ alelnöke, a Vodafone Zrt. vezérigazgatója, Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Tóth Attila Zoltán, a MOL csoport informatikai vezetője és Sugár Mihály, a BellResearch vezető tanácsadója is ezt a témakört járja körül előadásában.

A konferencia további előadásait három nagy téma köré csoportosítva hallgathatják a résztvevők. Az első szekció előadásai olyan, az ict-piacon manapság divatos fogalmakat tárgyalnak, mint a mobilitás, a biztonság, a felhő-alapú megoldások szerepe a vállalatok mindennapjaiban.

A vállalati hatékonyságot növelő megoldások szekciójában egyebek mellett az üzletfejlesztés, pénzügyi szolgáltatások és a humánerőforrás-menedzsment területén alkalmazható ict-megoldásokat mutatnak be.

A résztvevők többek között olyan elismert szakemberektől hallgathatnak előadásokat, mint Budafoki Róbert (Central Europe On-Demand Zrt.),  Inotay Balázs (Cellum Zrt.), Papp Péter (Kancellár.hu Zrt.), Kádár Sándor (Synergon Rendszerintegrátor Kft.) vagy Karaba Zoltán, a British American Tobacco közép-európai it-szolgáltatási vezetője.

A harmadik szekció a Deloitte és a NETvisor Zrt.-k szakértőinek vezetésével a közmű és energetika, a termelés és logisztika, valamint a kereskedelem és szolgáltatások területén működő vállalkozásoknak szól, és esettanulmányok segítségével ismerteti az adott szektor leglényegesebb informatikai feladatait és az azokra kínált megoldásokat.

Vályi-Nagy Vilmos, a NFM helyettes államtitkára, Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal elnöke és Kratochwill Péter, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke részvételével kerekasztal beszélgetés zajlik arról, hogyan valósítható meg az üzleti alapú döntéshozatal a kormányzati informatikában.

Az esemény zárásaként cégvezetőket és informatikai vezetőket ültetnek egy asztalhoz, hogy megvitassák, az üzleti oldal vagy az IT-részlegek irányítsák-e a beszerzéseket.

A konferenciához kapcsolódó "Born to be Mobile!" kiállításon a legújabb mobiltechnológiákat, - termékeket és szolgáltatásokat mutatják be.

A Business & Technology konferenciát és a Born to be Mobile kiállítást április 13-14-én rendezik meg Siófokon, az Azúr Hotelben. A konferencia honlapja http://www.businessandtechnology.eu/
 

Kulcsszavak: trend IT konferencia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01