Szalai Annamária első elnöki rendeletének célja a frekvencia díjak kiszámíthatósága

forrás Prim Online, 2011. április 8. 09:46

Tavaly decemberben nagy port kavart fel a  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási joga, amely azóta kikerült a reflektorfényből, mivel Szalai Annamária az első negyedévben nem hozott rendeletet. Az első elnöki rendeletet, amely a mobil-szolgáltatók frekvenciadíjait szabályozza, hétfőn - sajtótájékoztató keretében - ismerteti az NMHH elnöke.

A hétfőre tervezett eseményen Mátrai Gábor NMHH hírközlési elnökhelyettes mellett részt vesz Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom, Christopher Laska, a Telenor, valamint Beck György, a Vodafone vezérigazgatója; a mobil szolgáltatók első emberei beszámolnak az elnöki hatáskörben meghozott frekvencia díjrendelet mobilpiacot érintő hatásairól. 

A korábbi rendelettel szemben az új rendelet leglényegesebb eltérése, hogy az új bázisállomások telepítése nem lesz kapcsolatban a frekvenciadíj összegével, így a szolgáltatókat a ferkvenciadíj nem ösztönzi arra, hogy csak sűrűn lakott területeken létesítsenek új cellákat.

A rendelet hatálya azokra a díjakra terjed ki, amelyeket a polgári célú rádió-távközlési tevékenységet vagy szolgáltatást végzőknek frekvenciakijelöléskor (frekvencialekötési díj) és a frekvenciák használata során (frekvenciahasználati díj) kell fizetni. A rendelet kiterjed azokra a díjakra is, amelyeket a rendelet hatálybalépését megelőzően vagy azt követően árverés vagy pályázat útján értékesített frekvenciasáv esetén a jogosítottnak a frekvenciahasználati jogosultság érvényességi ideje alatt kell fizetnie (sávdíj) a rendelet hatálybalépését követő naptól. 

A rendelet nem érinti a koncessziós szerződésben rögzített díjak mértékét.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átfogó körképet készített az okosórák kelet-közép-európai piacáról a Huawei

A kelet-közép-európai vásárlók mintegy 90 százaléka az egészségfigyelést tartja az okosórák legfontosabb funkciójának, az eszközök vásárlásakor pedig az akkumulátor üzemideje, a vízállóság és a meglévő okostelefonjaikkal való kompatibilitás az elsődleges szempontok – derült ki a Huawei első alkalommal közzétett, több európai kutatást összegző okosórapiaci körképéből. A klasszikus, kerek számlappal és fém házzal rendelkező készülékek a legkeresettebbek a megkérdezettek körében, az alapvető egészségkövető funkciók mellett pedig népszerűek a szív egészségével kapcsolatos mérési lehetőségek is.

2023. január 31. 20:23

Fenntartható divat debütált a párizsi Haute Couture divathéten

Az Epson a neves japán divattervezővel, Yuima Nakazatóval és a megegyező nevű YUIMA NAKAZATO márkájával együttműködve a 2023-as tavaszi-nyári párizsi Haute Couture divathéten olyan kreációkat mutat be, amelyek egyszerre lenyűgözőek és fenntarthatóak. Amellett, hogy a YUIMA NAKAZATO az Epson digitális textilnyomtatását használta egyedi és kreatív világképének visszaadásához, néhány alkotását egy új, fenntarthatóbb és az iparágat potenciálisan átalakító textilgyártási folyamat segítségével valósította meg.

2023. január 31. 18:50

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

2023. január 31. 17:11

Dr. Hasznics Milán lett a Qualysoft Csoport globális vezérigazgatója

Dr. Hasznics Milán igazgatósági tag tölti be 2023 januárjától az IT-tanácsadó és szolgáltató Qualysoft Csoport globális vezérigazgatói posztját. A kinevezés a szakember 2022-es magyarországi vezérigazgatói előléptetését követi. A magyarországi feladatkör mellett a cégcsoport német, osztrák, román, szerb és svájci tagvállalataiért is felelős.

2023. január 31. 15:29

Nem tudott pályára állni a NASA szoftvergazdálkodási programja

Nemrég tette közzé a NASA Főfelügyelői Hivatala a szervezet szoftvereszköz-gazdálkodására irányuló felülvizsgálatának eredményét, melyben több tízmillió dollár mértékű bírságot, túlköltekezést és jelentős fejlesztési lehetőséget állapított meg. Az eset jól példázza, hogy mekkora jelentősége is van a proaktív szoftvererőforrás-gazdálkodásnak, ami optimalizálja a szervezetek informatikai költségeit, miközben jelentősen minimalizálja a szerződési feltételek megszegéséből eredő kockázatokat is. 

2023. január 31. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46