Csökkent a Samsung eredménye az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 8. 09:48

A többek között a Galaxy S okostelefonokat és a Galaxy Tab táblaszámítógépet gyártó Samsung Electronics üzleti eredménye nagymértékben visszaesett az első negyedévben.

Az eredménycsökkenést a táblaszámítógép piacon dúló késhegyre menő küzdelemmel és a folyadékkristályos képernyő üzletág gyenge teljesítményével magyarázza a cég, amit csak kismértékben tudott ellentételezni a félvezető üzletág javuló eredménye.

A Samsung csütörtökön közzétett eredmény előrejelzése szerint az idei első félévben üzleti eredménye 2,7-3,1 billió (ezer milliárd) von lehet a 2010 első negyedévi 4,41 billió von után.

A Samsung április végén teszi közzé első negyedéves eredmény beszámolóját.

A konszolidált értékesítési árbevételt 36-38 billió von között várják a március 31-én zárt három hónapra vonatkozóan. A tavalyi bázis időszakban 34,64 billió von értékesítési árbevételt ért el a Samsung.

A Samsung Electronics a világ legnagyobb laptévé, számítógép memória áramkör és folyadékkristályos monitor panel gyártó vállalata, mobiltelefon gyártásban pedig a Nokia után a második legnagyobb a világon.

A Samsung a 2010-es évet rekord eredménnyel zárta mind az értékesítési árbevétel, mind az üzleti eredmény, mind pedig az adózott eredmény tekintetében.

A Samsung januárban, éves eredmény beszámolója alkalmából profitfigyelmeztetést adott ki az idei évre vonatkozóan, mivel már a tavalyi negyedik negyedév folyamán érzékelhetővé vált az elektronikai alkatrészek és részegységek világpiaci árának
csökkenése.

Elemzők elsősorban a folyadékkristályos képernyő panelek keresletének gyengülésére vezetik vissza a Samsung eredményének csökkenését. Nagy szerepet játszott benne az árverseny is, amivel a Galaxy Tab táblaszámítógép a piacon szembesülni volt kénytelen, elsősorban az Apple iPad részéről.

A memória áramkörök piaca viszont viszonylag kedvezően alakult. A főként számítógépekben alkalmazott DRAM áramkörök ára a februári mélypont után márciusra ismét magára talált, a mobiltelefonokban és más hordozható digitális készülékekben alkalmazott NAND áramköröké pedig stabilan tartotta magát az első negyedévben.

A második negyedévben a Samsung eredménye javulhat, mivel készletezés indult meg az LCD paneleket felhasználó készülék gyártók körében, illetve emelkedésnek indultak a memória áramkör árak a japán földrengést követően kialakult ellátási hiány miatt.

Kulcsszavak: +céginfo Samsung

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38