Egy 75 éves nő véletlenül elvágta Grúzia és Örményország internetkapcsolatát

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 8. 12:09

Véletlenül elvágta Grúzia és Örményország internet-összeköttetését egy 75 éves asszony ócskavas-gyűjtögetés közben.

A grúz nyugdíjas fémhulladékot ásott ki a földből, amikor belebotlott egy száloptikai vezetékbe. Remek zsákmánynak vélte, és levágott belőle egy jókora darabot - amivel megszakította sok ezer internetező kapcsolatát a világhálóval mind Grúziában, mind
Örményországban. Utóbbi járt rosszabbul: ott a nethasználók 90 százalékát fosztotta meg guberáló a világhálótól.

A hiba kiküszöbölése fél napig tartott, az asszonyt pár nap múlva - a kábeli zűrzavart még március 28-án produkálta - őrizetbe vették. Rongálással vádolják, és akár három év börtönre is ítélhetik. Tekintettel idős korára, nem sokkal őrizetbe vétele után elengedték a vizsgálat végéig.

Grúziában 2009-ben már történt hasonló eset: akkor is egy  fémhulladékvadász szakított ki egy darabot magának a száloptikai főkábelből.

MTI

Kulcsszavak: internet

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59