Nagynevű konferencia nagynevű előadókkal

forrás Prim Online, 2011. április 9. 22:51

A 2003 óta egyre népszerűbb Simonyi Konferencia az idén 2011. április 19-én 13 órától, a BME „I” épületében, várja azokat, akik akik regisztrálnak az informatikai és villamosmérnöki szakma izgalmas újdonságait bemutató rendezvényre. A BME Simonyi Károly Szakkollégiumának tagjai által szervezett ingyenes rendezvény évről évre egyre tekintélyesebb előadókat hív meg a szakmából, az idén például Dr. Joseph Reger, a Fujitsu vezető mérnökét is meghallgathatják az érdeklődők.

A BME neves tanáráról, "A fizika kulturtörténete" című alapmű szerzőjéről elnevezett konferencián új és érdekes ismereteket szerezhetünk az autonóm robotokról, a felhőalapú számítástechnikáról, a nagyskálás virtualizációról, a mobilplatformokról, és napjaink sok más informatikai témájáról.  Nagy hangsúlyt kap az adatbiztonság, amelyről Papp Péter, a Kancellár vezérigazgatója, Dr. Márk Félegyházi ( Crysys Lab, BME HIT) és Kertész Zoltán (Kürt) is tart előadást, de az alkalmazott informatika sem marad ki a nap programjából, a modern gépkocsik energiamenedzsmentjéről is lesz szó.

Kulcsszavak: konferencia

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04