Ott is lehet mobilnet, ahol eddig nem volt

forrás Prim Online, 2011. április 11. 18:08

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, hírközlési elnökhelyettese és a három hazai mobilszolgáltató vezetője mutatta be hétfőn közös budapesti sajtótájékoztatón az NMHH elnökének első rendeletét a frekvenciadíj-szabályozásról. A szolgáltatók egyhangúlag üdvözölték a rendelet megszületését, és hangsúlyozták: az új szabályozás ösztönzi a jövőbeni fejlesztéseket és a felhasználóknak is kedvez.

Szalai Annamária, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöke bevezetőjében emlékeztetett, hogy az április 1-jétõl hatályos rendelet az első olyan normaszöveg, amelyet az NMHH a jogszabályi felhatalmazás alapján saját hatáskörben alkothatott meg. Hozzátette: a korábbi díjrendszer nem ösztönözte fejlesztésekre a mobilcégeket olyan területeken, ahol alacsony a forgalom. Az új sávos rendszer, a kiszámítható díjszabásnak köszönhetően azonban beruházásösztönző lehet különösen azért, mert egyes új fejlesztések után 4 évig 50 százalékos díjkedvezményt kaphatnak a szolgáltatók. Ráadásul a szolgáltatók eddig bázisállomásonként fizettek díjat, az új struktúrában viszont a megszerzett frekvenciáknak megfelelően kell fizetni, ez pedig ösztönzi a több bázisállomás létesítését, amely jelentős szolgáltatásjavulást eredményez – mondta Szalai Annamária.

A mostani elképzelések szerint elsőként egy olyan sávkészlet kerülne hasznosításra, értékesítésre, amely a 900 megahertzes sávban biztosítana egy újabb 11 megahertzes plusz kapacitást.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint az új rendelet beruházásösztönző, amelynek köszönhetően a mostani 75 százalékos mobilinternet-lefedettség 100 százalékosra növelhető.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója elmondta: az internet Magyarországon mindenütt elérhető lesz, és ez 2020-ra 40 ezer új munkahelyet teremt.

A Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy már várták a rendelet megszületését. Komoly akadályt bontott el a fejlesztések útjából, mivel lehetővé teszi, hogy olyan helyekre is elvigyék a mobil szélessávot, ahol eddig nem volt – mondta Marchhart Pál.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

A Rakuten Viber jelentős fejlesztésekkel lépte túl a szuper alkalmazások státuszát

A Rakuten Viber, az üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális vezetője két jelentős újítást jelentett be világszerte, amely az alkalmazáson belüli márka és felhasználó közötti interakció fejlődésének új szakaszát vetíti előre. Az új funkciók közé tartozik ezentúl a Business Inbox és a kereshető Commercial Account (Kereskedelmi Fiók), amely a Viber hosszú távú szuperapp-stratégiájának következő lépését jelenti.

2023. január 23. 20:24

Januártól a MediaMarkt áruházakban is megvásárolhatóak a Vodafone mobil előfizetései

A tavaly év végén indult próbaüzem sikerét követően, január 18-tól már az összes magyarországi MediaMarkt áruházban megvásárolhatóak a Vodafone előfizetései mobilkészülékekhez. Magyarországon ez az első és egyetlen ilyen komplex, vásárlóbarát megoldás, melyben egy kiskereskedelmi egység a teljes mobiltelefon-választékát szolgáltatói támogatással, előfizetéssel kínálja vásárlói felé. 

2023. január 22. 14:25

Öt hasznos app síeléshez és snowboardozáshoz

A múlt év ugyan leköszönt, de még sokan vágynak a havas terepekre, ahol átadhatják magukat a téli sportok örömének. Bár a síelés vagy a snowboard önmagában is nagyon élvezetes, a megfelelő appok segítségével még többet hozhatsz ki az élményből. Ezúttal öt olyan alkalmazást mutatunk be, amelyek jól jöhetnek a hegyekben.

2023. január 20. 11:30

A Samsung új szoftverfrissítései magasabb szintre emelik a Galaxy Kamera élményt

A Samsung bejelentette a Galaxy Buds2 Pro és a Galaxy Watch sorozat új szoftverfrissítéseit, amelyek magasabb szintre emelik a Galaxy felhasználók számára a tartalomkészítést. A Samsung Galaxy okostelefonok már régóta kiemelkedő fotózási és videózási élményt nyújtanak, lehetővé téve, hogy a felhasználók létrehozzák, megörökítsék és megosszák pillanataikat. 

2023. január 19. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46