Üzemszünet: vasárnap estétől hétfő reggelig szoftvercsere a Prímpostában

Vértes János Andor, 2011. április 15. 09:00

A legrégebbi magyarországi csoportos levélküldő szolgáltatás felhasználói hétfőtől új arculattal és új motorral használhatják majd a Prímlistát, ám a megújulás némi áldozattal is jár:  vasárnap estétől hétfő reggelig a szoftvercsere miatt nem lehet majd a listákra leveleket küldeni, illetve azokról levelet fogadni.

A listaszolgáltatás egy-egy téma köré csoportosuló zárt és nyilt közösségek csoportos levelezését szolgálja, a Prímlistán jelenleg 10.696 ilyen közösség tevékenykedik összességében 157.088 feliratkozott taggal. A szoftver, amely hétfőtől a Sympa 6.1.4-es verziójára épül, havonta 121.000 levelet kézbesít a listatagoknak, miközben - ami ennél is imponálóbb szám - két és fél millió kéretlen reklámlevelet dob el.

 

A listák lehetnek a nagyközönség számára nyilvánosak, vagy csak az adott közösséghez szólóak, a különféle olvasási/írási jogosultságokat a lista elindítója, illetve az általa felhatalmazott adminisztrátorok szabályozhatják, és ugyancsak ők hívhatják meg tagnak azokat, akikkel a listán gondolatokat kívánnak cserélni. Van listája a különféle extrém sportók kedvelőinek, vallási közösségeknek, nonprofit társadalmi szervezetek elnökségének, határon túli magyarok újságjának, bizonyos mobiltelefon-márkák kedvelőinek, a bankbiztonságnak, az azonos nemü partnerek iránt vonzódóknak, a nomád nyaralóknak, a Prágába utazóknak, vagy akár különféle vállalkozások vezetőségének. A főbb témakörök: kikapcsolódás, üzlet, informatika, játék, otthon, hírek, szabadidő, társadalom, tudomány, vásárlás,sport, felnőtt, egyéb.

 

Ha valakinek épp most támadna kedve új levelező-listát indítani, javasoljuk, hogy ezt a régi rendszeren már ne tegye: április 18-án viszont neki is, és a régi felhasználóknak is érdemes felkeresniük a http://primlista.hu/ címet, hétfőtől ez a több, mint évtizedes ősrégi szolgáltatás megfiatalodik.

Kulcsszavak: levelező Prím

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kezd újraindulni az élet a járműiparban

Komoly következményekkel járt a koronavírus miatti leállás, amelyhez hasonlót még a 2008-as gazdasági világválság idején sem tapasztalt a járműipar. A COVID-19 nem várt kihívások elé állította az autógyárak beszállítóit is; fennmaradásuk érdekében gyorsan alkalmazkodniuk kellett az új helyzethez. Már megkezdődött a fellendülés, igaz a cégek teljes kapacitásának visszaállásáig még hosszú hónapokat kell várni.

2020. július 11. 14:55

A virtuális tárgyalóban is fontos a személyesség

Sokan fognak visszatérni a munkahelyükre a járvány után, de még többen lesznek azok, akik továbbra is a távolból, vagy részben távolról fognak dolgozni – ez derül ki a Microsoft friss, már a járvány után készített, globális felméréséből. Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt bizonyították: minél személyesebb és életszerűbb a találkozás a virtuális térben, annál hatékonyabb az értekezlet. A Teams sci-fi-be illő fejlesztésekkel siet az új ügyféligények elébe.

2020. július 11. 11:58

A Tech Data hozzávetőleg 750 millió dollárt fordít a digitális transzformáció felgyorsítására

Az Apollo Global Management magántőke-társaság befektetői által végzett akvizíciót követően a Tech Data bejelentette, hogy hozzávetőleg 750 millió dollárt tervez befektetni a digitális transzformációt elősegítő kezdeményezésekbe az elkövetkező öt évben. A beruházással a Tech Data azon stratégiáját kívánja erősíti, melynek célja azoknak az innovációknak a felgyorsítása, melyek révén sokrétűbb tapasztalatokat és magasabb fokú agilitást biztosíthatnak a vállalkozásoknak a technológiai ökoszisztéma minden területén.

2020. július 11. 09:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás