Az LG újgenerációs három dimenziós televíziói

forrás Prim Online, 2011. április 14. 21:19

Az LG legújabb televízióiban, a CINEMA 3D TV-kben, az úgynevezett FPR (Film Patterned Retarder) azaz a speciális filmrétegen alapuló technológia választja szét a bal és jobb szem számára előállított képeket, amelyekből azután a CINEMA 3D szemüveg alkotja meg a kép kettőződését mellőző 3D képet. Az így kapott képminőség - a világon elsőként - kiérdemelte két európai székhelyű, világhírű tanúsító intézet, az Intertek és a TÜV CINEMA 3D TV "villódzásmentes" minősítését.

Az újgenerációs 3D televízió további előnye, hogy a kétdimenziós tartalmakat 3D-re konvertálja, így a felhasználó a televíziós adásnál is tapasztalhatja a három dimenzió adta különleges élményt. Az eredetileg is 3D-s tartalom a CINEMA 3D TV-ken a mélységük mellett szinte kilépnek a képernyőn túlra, a műsor a nappalainkban úszik. Ezzel szemben a felkonvertált adás inkább mélységet kap, ami a két dimenziónál sokkal gazdagabb élményt nyújt.
 
Az LG a CINEMA 3D TV mellé kapott 3D szemüveg mindössze 16 grammos, nincsenek benne elektromos alkatrészek, így teljesen mellőzi az elektromágneses hullámokat, kevésbé sérülékeny és tölteni sem kell.

A CINEMA 3 TV az LG Smart TV technológia előnyeit is magában hordozza. Egyszerű kezelőfelületével a CINEMA 3D TV megkönnyíti a hozzáférést a különböző internetes tartalmakhoz.

Az LG CINEMA 3D tévékből az LW4500 és az LW5500 már elérhető a nagyobb szórakoztatóelektronikai szaküzletekben, a többi modell pedig folyamatosan kerül a boltokba. A 42 inches LW650S bruttó ajánlott fogyasztói ára: 384 990 forint.
 

Kulcsszavak: 3D TV LG

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38