SUSE Manager: fejlett rendszerfelügyeleti eszköz Linuxra

forrás Prim Online, 2011. április 19. 20:49

A Novell bejelentette, hogy elérhető a vállalati Linux-környezetekre kifejlesztett legkorszerűbb rendszerfelügyeleti megoldása, a SUSE Manager. Ez a SUSE Linux Enterprise Serverhez és más Linux disztribúciókhoz készített felügyeleti eszköz a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben is csökkenti a Linux-rendszerek birtoklási költségeit, még a rendszerek növekedése és összetettebbé válása esetén is. Emellett leegyszerűsíti a Red Hat Enterprise Linux rendszerekről a SUSE Linux Enterprise Server alapú rendszerekre való áttérést, így a szervezetek kihasználhatják az üzletileg kritikus alkalmazások szélesebb körű elérhetőségéből és az ezekhez nyújtott fejlettebb műszaki támogatásból származó előnyt.

A Spacewalk névre hallgató, nyílt forráskódú projektre épülő SUSE Manager automatikus és költséghatékony szoftver-, frissítés- és eszközfelügyeletet, valamint erőforrás-kiosztási és monitorozási lehetőséget kínál felhasználói számára. Használatával a vállalatok csökkenthetik linuxos szervereik működtetési költségeit, miközben növelhetik a megfelelőséget és a szolgáltatások minőségét.

Az informatikai üzemeltetőknek folyamatosan kell végezniük rendszerfelügyeleti tevékenységüket a maximális teljesítmény fenntartása és a nem tervezett állásidő csökkentése érdekében. A különféle alternatív megoldások nem rendelkeznek olyan konzisztenciával és hatékony felügyeleti eszközökkel, mint amit a Novell megoldása tud nyújtani a SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux-integrációnak köszönhetően. A SUSE Manager a következő előnyöket biztosítja:

•    A teljes birtoklási költség (TCO) csökkentése – A rendszergazdák a felügyeleti és az erőforrás-kiosztási feladatok automatizálása révén hatékonyabban kezelik a rendszereket, így jobban optimalizálhatják azokat, miközben csökken a felügyeleti tevékenységre fordított munka is. A SUSE Manager tartalmazza többek közt az iparági vezető Zypp csomagkezelési szolgáltatást is, amely a leggyorsabb és leghatékonyabb rendszerfrissítési megoldást kínálja Linuxon.
•    A rendszerfelügyeleti tevékenység egyszerűsítése – Az üzemeltetők a különböző hardverarchitektúrákon, virtuális platformokon és felhőalapú környezetben működő, többek között az IBM System z platformon futó és a SUSE Linux Enterprise Server alapú szoftverkészülékek rendszereit akár egyetlen konzolról is kezelhetik. Ez lehetővé teszi az informatikai szolgáltatások elosztásának optimalizálását a teljesítmény, a rendelkezésre állás és a költségek figyelembe vételével anélkül, hogy elveszítenék az irányítást a rendszer fölött.
•    Az üzleti tevékenység jobb kiszolgálása – Az informatikusok gyorsabban és kevesebb hibával végezhetik felügyeleti és erőforrás-kiosztási feladataikat, ami csökkenti a kiszolgálók állásidejét. A monitorozási funkció lehetővé teszi a teljesítményproblémák korai azonosítását, ami tovább csökkenti a kiszolgálók leállásának esélyét.
•    Egyszerűbb áttérés SUSE Linux Enterprise rendszerre – Miközben a SUSE Linux Enterprise Server és a Red Hat Enterprise Linux rendszerek felügyelete terén is a ma elérhető legtöbbet nyújtja, a SUSE Manager lehetővé teszi a Red Hat kiszolgálókon futó alkalmazások és szolgáltatások SUSE Linux Enterprise Serverekre való átvitelét is. A Red Hat Network Satellite rendszerfelügyeleti programot használók adataik, beállításaik, saját szkriptjeik, sablonjaik és egyéb eszközeik megtartásával térhetnek át a SUSE Manager használatára.

Elérhetőség
A SUSE Manager már most elérhető. Bővebb információ a termék honlapján, a http://www.novell.com/products/suse-manager/ címen olvasható.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

2023. május 27. 10:19

Véleménykutatás készült az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek témájában

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek kapcsán végezte el a felmérését.

2023. május 26. 20:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01