SUSE Manager: fejlett rendszerfelügyeleti eszköz Linuxra

forrás Prim Online, 2011. április 19. 20:49

A Novell bejelentette, hogy elérhető a vállalati Linux-környezetekre kifejlesztett legkorszerűbb rendszerfelügyeleti megoldása, a SUSE Manager. Ez a SUSE Linux Enterprise Serverhez és más Linux disztribúciókhoz készített felügyeleti eszköz a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben is csökkenti a Linux-rendszerek birtoklási költségeit, még a rendszerek növekedése és összetettebbé válása esetén is. Emellett leegyszerűsíti a Red Hat Enterprise Linux rendszerekről a SUSE Linux Enterprise Server alapú rendszerekre való áttérést, így a szervezetek kihasználhatják az üzletileg kritikus alkalmazások szélesebb körű elérhetőségéből és az ezekhez nyújtott fejlettebb műszaki támogatásból származó előnyt.

A Spacewalk névre hallgató, nyílt forráskódú projektre épülő SUSE Manager automatikus és költséghatékony szoftver-, frissítés- és eszközfelügyeletet, valamint erőforrás-kiosztási és monitorozási lehetőséget kínál felhasználói számára. Használatával a vállalatok csökkenthetik linuxos szervereik működtetési költségeit, miközben növelhetik a megfelelőséget és a szolgáltatások minőségét.

Az informatikai üzemeltetőknek folyamatosan kell végezniük rendszerfelügyeleti tevékenységüket a maximális teljesítmény fenntartása és a nem tervezett állásidő csökkentése érdekében. A különféle alternatív megoldások nem rendelkeznek olyan konzisztenciával és hatékony felügyeleti eszközökkel, mint amit a Novell megoldása tud nyújtani a SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux-integrációnak köszönhetően. A SUSE Manager a következő előnyöket biztosítja:

•    A teljes birtoklási költség (TCO) csökkentése – A rendszergazdák a felügyeleti és az erőforrás-kiosztási feladatok automatizálása révén hatékonyabban kezelik a rendszereket, így jobban optimalizálhatják azokat, miközben csökken a felügyeleti tevékenységre fordított munka is. A SUSE Manager tartalmazza többek közt az iparági vezető Zypp csomagkezelési szolgáltatást is, amely a leggyorsabb és leghatékonyabb rendszerfrissítési megoldást kínálja Linuxon.
•    A rendszerfelügyeleti tevékenység egyszerűsítése – Az üzemeltetők a különböző hardverarchitektúrákon, virtuális platformokon és felhőalapú környezetben működő, többek között az IBM System z platformon futó és a SUSE Linux Enterprise Server alapú szoftverkészülékek rendszereit akár egyetlen konzolról is kezelhetik. Ez lehetővé teszi az informatikai szolgáltatások elosztásának optimalizálását a teljesítmény, a rendelkezésre állás és a költségek figyelembe vételével anélkül, hogy elveszítenék az irányítást a rendszer fölött.
•    Az üzleti tevékenység jobb kiszolgálása – Az informatikusok gyorsabban és kevesebb hibával végezhetik felügyeleti és erőforrás-kiosztási feladataikat, ami csökkenti a kiszolgálók állásidejét. A monitorozási funkció lehetővé teszi a teljesítményproblémák korai azonosítását, ami tovább csökkenti a kiszolgálók leállásának esélyét.
•    Egyszerűbb áttérés SUSE Linux Enterprise rendszerre – Miközben a SUSE Linux Enterprise Server és a Red Hat Enterprise Linux rendszerek felügyelete terén is a ma elérhető legtöbbet nyújtja, a SUSE Manager lehetővé teszi a Red Hat kiszolgálókon futó alkalmazások és szolgáltatások SUSE Linux Enterprise Serverekre való átvitelét is. A Red Hat Network Satellite rendszerfelügyeleti programot használók adataik, beállításaik, saját szkriptjeik, sablonjaik és egyéb eszközeik megtartásával térhetnek át a SUSE Manager használatára.

Elérhetőség
A SUSE Manager már most elérhető. Bővebb információ a termék honlapján, a http://www.novell.com/products/suse-manager/ címen olvasható.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szülők háromnegyede félti gyermekét az okoseszköz-függőségtől

Négy szülőből hárman aggódnak a gyermeküket veszélyeztető okoseszköz-függőségtől, minden negyedik szülő pedig már tapasztalt is függőségi tüneteket gyermekénél – derült ki a Huawei Techologies Hungary kutatásából, amely az Y-generációs szülők digitális nevelési szokásait vizsgálta. A felmérés szerint a szülők jellemzően csak rövid időre adják készülékeiket gyermekeik kezébe, azonban akadnak olyan helyzetek is, amikor egy hároméves gyermek naponta 5 óránál többet használt okoseszközt. A szülők túlnyomó többsége ugyanakkor felügyeli, mire használja csemetéje az okoseszközöket. 

2020. február 22. 13:32

A kiskereskedelmi vállalatok minden IT-igényét képes kielégíteni a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta a kiskereskedelmi folyamat minden lépését lefedő, egyedülállóan gazdag kínálatát a világ legnagyobb kiskereskedelmi szakvásárán, a németországi Düsseldorfban megrendezett EuroShop 2020-on.

2020. február 22. 12:33

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Világszinten teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása

Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon. 

2020. február 21. 14:48

Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

2020. február 21. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás