Innotrain IT: Spóroljon az informatikai költségein és fordítsa innovációra

forrás Prim Online, 2011. április 22. 14:37

Az európai kezdeményezésű INNOTRAIN IT projekt keretén belül elvégzett felmérés - mely hat régiót érintett hat országban, ezen belül Magyarországon az Észak-Alföldet -  egyik kulcsfontosságú felismerése az, hogy az IT Szolgáltatás Menedzsment (ITSM) használatával a kis-és középvállalkozások (KKV) informatikai költségeik és a személyi ráfordításaik 30 %- át megtakaríthatják, mely összeget folyamat- és termék innovációra fordíthatnak.

A felmérés kimutatta, hogy az ITSM módszerek bevezetése és az IT infrastruktúra szintjén alkalmazott újítások (pl. a nyomtatás kiszervezése) a kis-és középvállalkozások IT részlegeinek akár 20-40%-os termelékenység növekedéséhez is vezethet. Továbbá arra is rámutatott, hogy a megtakarított és szolgáltatásokba átcsoportosított IT erőforrások jelentősen javítják a központi üzleti folyamatok termelékenységét.  Ezen felül az innovatív IT szolgáltatások növekedésével az éves hozam is arányosan nő. Az adatok összegyűjtésére az online-kérdőív mind a 6 partner régió anyanyelvén rendelkezésre állt. Több mint 200 különböző méretű és tevékenységi körű vállalat vett részt a felmérésben, amelynek értékelése elérhető a www.innotrain-it.eu honlapon.

 

A tanulmány kulcsfontosságú felismerési a következők:

    

   A legtöbb KKV ismeri az IT Szolgáltatás Menedzsmentet, de nem használja azt

 

Az INNOTRAIN IT konzorcium partnerei által elvégzett felmérés szerint még mindig nagy a különbség az ITSM ismerete és annak alkalmazás között a Közép-európai kis-és középvállalkozások körében. A résztvevő kis-és középvállalkozások közel 40%-a ismeri az ITSM kereteit és módszereit, de csupán 10% használja azokat. Mi is lehet az oka ennek a nagy különbségnek? Az nyilvánvalóvá, hogy az ITSM összetettsége az, ami hátráltatja a KKV-at, hogy adaptálják és megvalósítsák az ITSM filozófiáját és módszerét. Továbbá hiányzik a megfelelő ITSM képzés, ahol a kisebb vállalkozások speciális igényeit mérnék fel. Az INNOTRAIN IT projekt megfelel ezeknek a kihívásoknak egyszerűsített ITSM módszerek kifejlesztésével és olyan ITSM tréningek szervezésével, ami követi a KKV igényeit.

  

   Szükség van innovatív kis-és középvállalkozásokra

 

A KKV-k gazdasági, valamint társadalmi fontosságából is ered a felmérés jelentősége, mivel az EU vállalkozásainak 99 %-át teszik ki és mintegy 65 millió munkahelyet biztosítanak. A Közép-európai kis-és középvállalkozások informatikai részlegei a jövőben is jelentős szerepet fognak játszani üzleti sikereik és innovációs potenciáljuk megtartásában. Ezért is ez egy jó lehetőség, hogy a Közép-európai KKV-k bemutassák a jól szervezett IT infrastruktúrában és az Információs és kommunikációs technológia (IKT) által vezérelt innovációs politikában rejlő lehetőségeket, mivel számos olyan KKV létezik, amely olyan kihívással néz szembe, ami csak egy jól felépített IT infrastruktúrával győzhető le.

 

   Mi is az INNOTRAIN IT projekt? Miben segít a KKV-knak?

 

Az INNOTRAIN IT projekt az Információs és Kommunikációs Technológiai problémákra keres megoldást azáltal, hogy növeli az új és innovatív ITSM eszközök ismeretét. Arra képzi az informatikai vezetőket, szakembereket, hogy hatékonyan használhassák ezen eszközöket, és hogy stratégiai IKT folyamatokat, termék- és szolgáltatás innovációt vezessenek be. Továbbá elősegíti az ITSM eszközeivel, ismereteivel, módszereivel kapcsolatos nemzetek közötti tapasztalatcserét. A projektben hat partnerország tizenkét résztvevője nemzetközi együttműködés keretében fejleszti ki a képzés koncepcióját és az online kurzus platformját.

 

További cél, hogy Közép-Európában 1000 informatikai szakember személyes és online képzésben vegyen részt az IT Szolgáltatás Menedzsmentről, és hogy 800 innováció alapú folyamat valósuljon meg.

 

A 36 hónapon át tartó projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap 1,5 millió Euróval finanszírozza.

Kulcsszavak: IT innováció

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01