A Samsung is beperelte az Apple-t

Vértes János Andor, 2011. április 22. 23:24

A Samsung egy hetet sem várt azt követően, hogy az Apple szabadalomsértésért Kaliforniában beperelte, ő is pert indított, mégpedig mindjárt három helyen: Szöulban öt szabadalom ügyében kér elégtételt, Tókióban kettő szabadalom megsértésével vádolja azA-t, míg Mannheimben három rendbeli jogsértés tárgyában kér elégtételt.

A Samsung nem a formát, hanem a tartalmat - egész konkrétan az adatátviteli technológiát - tekinti olyan védett megoldásnak, amit szerinte az Apple ellopott. A Samsung szóvívője szerint a HSPA adatátvitel energiafelhasználásnak optimalizálása során használtak szabadalmaztatott technológiát, ami megjelent az Applenél is, de a perek érintik a WCDMA átviteli hiábák csökkentésére szolgáló eljárást illetve a mobiltelefon és a PC közti adatátvitelt is.

A Samsung egyébként az Apple jelentős beszállítója, így a két cégnek arra is ügyelnie kell, hogy a pereskedés ne zavarja meg egyéb üzleti kapcsolataikat. Tim Cook, az Apple fő műveleti igazgatója pénzügyi elemzőknek beszélt a gyártási folyamatban meglévő szoros kapcsolatokról, és reményének adott hangot, hogy ezek nem sérülnek a perek során. Szerinte az Apple szívesebben rendezte volna más formában a vitás kérdéseket, ám a Samsung átlépett bizonyos határokat, ezért volt kénytelen az Apple pert indítani, s ahogy ilyenkor már lenni szokott, erre kontrázott most rá a Samsung.

 

Kulcsszavak: szabadalom Apple Samsung

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01