Minősített archiválási szolgáltatás a NetLocktól

forrás Prim Online, 2011. április 27. 21:41

A NetLock Kft. eArchiválás néven elindította teljes körű minősített archiválási szolgáltatását, mely egy webes felületen keresztül elérhető, platformfüggetlen és biztonságos archiválási megoldást biztosít. Az eArchiválás költséghatékony segítséget nyújt a vállalatok számára az elektronikus üzleti folyamatok során keletkező hiteles elektronikus dokumentumok (számlák, bizonylatok, okiratok, bizalmas iratok) hosszú távú tárolásában és a hitelesség folyamatos fenntartásában, valamint a szolgáltatásnak köszönhetően csökkenthető a felesleges papírfelhasználás és a környezeti terhelés.

Egyre több vállalat részesíti előnyben az elektronikus ügyintézés különböző formáit, az elektronikusan hitelesített dokumentumok esetében – melyeket rövidebb-hosszabb ideig kell megőrizni –, azonban biztosítaniuk kell a dokumentumok hosszú távú tárolását és archiválását. Az elektronikus aláírással és időbélyeggel rendelkező elektronikus dokumentumok tárolására és archiválására különböző, szigorú feltételekhez kötött lehetőségek léteznek – a kliens oldali tárolástól, a szerver oldali tároláson át, a minősített archiválási szolgáltatás igénybevételéig. Az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény, a 3/2005. (III. 18.) IHM rendelet, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlása pontosan meghatározza, hogy a minősített archiválást nyújtó szolgáltatóknak milyen kritériumoknak kell megfelelniük, így többek között biztosítaniuk kell az általuk archivált dokumentumok hitelességét és integritását, a bizalmasság megőrzését és az elérhetőséget, valamint felelősséget kell vállalniuk az esetleges károkért.

eArchiválás – egyedi igényekre szabva
A NetLock Kft. eArchiválás szolgáltatása egy webes felületen elérhető, platformfüggetlen archiváló megoldás, mely egyszerű és gyors archiválási lehetőséget biztosít minden olyan felhasználónak, aki az elektronikusan hitelesített állományokat – a törvényi előírásoknak megfelelően – minősített archiváló szolgáltatónál szeretné megőrizni. A NetLock a szolgáltatás keretén belül biztosítja a megőrzött dokumentumokon elhelyezett elektronikus aláírások hosszú távú hitelességét, valamint, hogy illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá az adattartalomhoz. A szolgáltatás részét képezi az automatikus és folyamatos felülhitelesítés, illetve a beérkező dokumentumok automatikus archiválása. A folyamatos auditok és pontos szabályozás, az adatkapcsolati titkos csatornák, a redundancia, a kriptográfiai követés, valamint a fokozott védelem pedig teljes mértékben megakadályozzák az adatsérülést vagy adatvesztést, és növelik a biztonsági szintet.

Az új szolgáltatás felhasználóbarát felülete bárhonnan elérhető, így a dokumentumok költséghatékony módon archiválhatók, az esetlegesen felmerülő problémák esetén pedig a NetLock ügyfélszolgálatán dolgozó szakemberek is a felhasználók rendelkezésére állnak. Az eArchiválás kifejezetten ajánlott olyan ügyvédeknek, ügyvédi irodáknak, és jogi tanácsadóknak, akik az elektronikus cégeljárás kapcsán ADVOCATUS csomaggal rendelkeznek, MOKKA vagy eSzignó programot használnak, illetve olyan felhasználóknak, akik elektronikusan számláznak vagy a bizonylatokat elektronikusan őrzik meg. A szolgáltatás igénybevételéhez mindössze egy személyi számítógép, kompatibilis internet böngésző és internet hozzáférés szükséges. A vállalatok a különböző mennyiségű és méretű dokumentumok archiválásához havi és éves számlázású csomagok közül választhatnak, ám amennyiben szükséges, a NetLock személyre szabja a szolgáltatást.

„Az elektronikusan hitelesített dokumentumok tárolása és archiválása komoly kihívást jelent a vállalatok számára, ezért indítottuk el minősített archiválási szolgáltatásunkat. Bízunk benne, hogy az eArchiválás megoldással mentesíthetjük ügyfeleinket a hivatalos papírok raktározásával és megőrzésével kapcsolatos jelentős tehertől” – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezetője.

Az eArchiválás szolgáltatásról további információ a https://archivalas.netlock.hu/ honlapon olvasható.
 

Kulcsszavak: IT-szolg NetLock

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

2023. március 24. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48