Elérhető árú gyors objektív: AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

Kiss Ádám Zoltán, 2011. április 27. 21:44

Az új 50 mm-es gyújtótávolságú, gyors f/1,8 rekeszes standard NIKKOR objektív új fejlesztésű optikai rendszerével a felhasználók nyomott áron megtapasztalhatják a gyors rekesz nyújtotta különbséget.

Gyors és világos
A gyors, f/1,8 maximális rekeszértékkel a Nikon új 50 mm-es optikája jó választás lehet kevés fény esetén, vagy ha kis mélységélesség a cél. Kiemelhetünk egy-egy témát, és elmosott hátterű (bokeh) portrékat hozhatunk létre, vagy akár gyenge fényviszonyok között is készíthetünk éles képeket. A gyors rekesz világos keresőképet biztosít, így könnyedén komponálhatók a felvételek.

Megújult dizájn

A megújult optikai terv hat csoportban hét lencsetagot tartalmaz, köztük egy aszférikus tagot, a megfelelő képminőség eléréséhez. Külön SWM (Silent Wave Motor) biztosítja a csöndes, ám pontos automatikus élességállítást. Kompatibilis a Nikon FX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeivel és Nikon DX formátumú fényképezőgéppel használva 75 mm-nek megfelelő gyújtótávolságot kínál.

Csak könnyedén
Tömege csak 185 gramm, zárja pedig időjárásálló fémből készült: az érzékelhetően könnyű és kompakt, remekül hordozható objektív illik portréfényképezéshez vagy általános témákhoz is. A klasszikus gyújtótávolság, a sebesség és a minőségi lencsetagok kombinációjával reális alternatíva lehet.

Az objektívhez HB-47 típusú objektív-fényellenző és CL-1013 típusú puha tok is jár, Európában június másodikától kapható 232 eurós áron.
 

Kulcsszavak: objektív Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a tökéletes elmosódást nyújtó objektív

A Nikon új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át az egyéb témákig még a legigényesebb fotósok is lenyűgöző mélységű és művészi képeket alkothatnak. 

2023. szeptember 28. 09:57

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

2023. augusztus 30. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38