Chrome 11 beta: a szó se száll el

Vértes Judit, 2011. április 27. 23:12

A Google Chrome 11 tegnap megjelent beta verziója - amellett, hogy a korábbiaknál  biztonságosabb és stabilabb - a kimondott szavakat HTML formátumú szöveggé konvertálja, mely nagy segítség azoknak az embereknek, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudják használni a billentyűzetet.

A beszédfelismerés egyelőre csak angolul működik. A weboldalon megjelenő mikrofon ikonra kattintva a mikrofonba mondott szöveg megjelenik az oldalon lévő szövegmezőben. Az alkalmazás használható a Google fordítóban, vagy a Google böngészőben is, sőt a webprogramozók is használhatják a portáljuk építésénél, ha az HTML5-ben készül, ugyanis a HTML5 hangfelismerő moduljának programozási interfésze beépült az új Chrome-ba.

 

A Chrome 11 ezen kívül tartalmazza a 3D CSS transzformációs modellt, az Adobe Flash beépített verziójának biztonságos frissítését, a Google kijavította a felhő alapú nyomtatás hibáit, valamint 25 olyan problémát oldott meg, amelyek az új verzió biztonságát erősítik. Az összetettebb tartlammal szemben a forma egyszerűsödött: szolid, letisztult designnal hangsúlyozza a Google böngészőja egyszerűségét.

 

A Chrome automatikusan frissül, de aki még nem próbálta, az mától már az új verziót töltheti le.

 

A szoftver letölthető a letoltes.comról.

 

Kulcsszavak: Google böngésző Chrome

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkban nyílt meg Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központja

Budapesten egy lenyűgöző, világszínvonalú helyet nyitottak meg nemcsak a videójátékosok számára, hanem minden olyan érdeklődőnek, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapokból. A teljesen egyedi kialakítású Gamerland falai között többszereplős, különleges csapat- és sportjátékok, virtuális valóság és versenyszimulátorok által kapcsolódhatnak ki a vendégek. Ezen felül az Óbudán található központban Esport Aréna, profi gamer PC-k, konzolok és egyedi dizájnnal kialakított tematikus helyszínek is találhatók. 

2021. október 20. 18:46

Bárki szabadon megnézheti a Twitch-en debütáló Arcane első epizódját

A Riot Games első animációs tévésorozata, az Arcane világpremierjére magyar idő szerint november 7-én, vasárnap, 03:00 órakor kerül sor a Netflixen. Az első epizódot a Twitch-en lehet majd társ-stream, azaz a co-streaming keretein belül közvetíteni, ezzel az Arcane az első olyan Netflix-sorozat, amely ilyen rendhagyó módon debütál.

2021. október 20. 17:18

Ismét együtt jótékonykodik a Raben, a Danone és a Numil

A Danone két hazai vállalatával, a Danone Magyarország Kft.-vel és a Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.-vel együtt vett részt az idei Élelmezési Világnap alkalmából szervezett Adománykonvojban a logisztikai szolgáltató Raben Trans European Hungary Kft. A két élelmiszeripari cég az idén mintegy kétszer akkora mennyiségű termékkel járul hozzá a rászoruló családok megsegítéséhez, mint tavaly.

2021. október 20. 15:50

Újabb környezettudatos SIM kártyát vezet be a Vodafone

Fenntarthatósági startégiája részeként új, környezettudatos, úgynevezett ecoSIM kártyát tesz elérhetővé ügyfelei számára a Vodafone. Nem ez az első ilyen lépés a szolgáltató részéről: tavaly a műanyag-felhasználás csökkentés jegyében SIM-kártyák méretét felezte le, idén augusztusban pedig környezetkímélő, plasztikkártya nélküli eSIM-et vezetett be a Vodafone Magyarország. A szolgáltató ezen intézkedésével műanyag-felhasználásának csökkentését kívánja támogatni, ezzel is hozzájárulva bolygónk megóvásához. Az ecoSIM-et a Vodafone a teljes európai piacán, valamint Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában is bevezeti.

2021. október 20. 14:17

Európa hogyan őrizheti meg versenyképességét a felhő terén?

Tíz éve a vállalatok felhőre való átállása leginkább az adattárolást és a hálózati működést érintette. Azóta robbanásszerűen fejlődik a felhőalapú innováció, ám sok európai cég még mindig csupán a sávszélesség-bővítés és a költségmegtakarítás eszközeként tekint a felhőre.

2021. október 20. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20