A Magyar Telekom a kedd délutáni internet-zavarok okairól

forrás Prim Online, 2011. április 27. 23:32

Áprlis 26-án kedden délután jelentős zavarok voltak tapasztalhatók a magyar internet-szolgáltatásban, aminek okait a Magyar Telekom kiemelt ügyfeleinek küldött levelében a terheléselosztó eszköz (load-balancer) sávszélesség-kapacitásának rendkívüli visszaesésével, illetve szoftverhibával magyarázott. A hiba érintett olyan kritikus - szinte minden magyar weboldalt érintő - szolgáltatásokat is, mint a hirdetés-kiszolgálás, aminek a fenti okok miatti időszakos leállása tovább lassította az egyes weboldalak letöltését. Mindez a felhasználók számára az ok és okozat megkülönböztetését is nehezítette, ezt néhány - az adserver-szolgáltatást hibáztató - twitter-bejegyzés is bizonyítja. Az alábbiakban közreadjuk a Magyar Telekomhoz tartozó KFKI Rendszerintegrációs Zrt. levelének azt a részletét, amely - bár a keddi zavaron már nem tud segíteni - talán a zavarosságot el tudja oszlatni.

"A Magyar Telekom Internet kapcsolataiban kieséseket észleltünk 2011.04.26-án 16:30-tól kezdődően. A terhelésmegosztó eszközben előállt nem üzemszerű működés hatására a sávszélesség kapacitás az adott eszközön, az 1/6-ra esett vissza. Szoftverhiba miatt az eszköz nem állt át a redundáns másik hálózati útvonalra. A forgalom akadozások megszüntetése érdekében az eszköz kiiktatásra került és a terhelések átterhelésre kerültek a Failover eszközre. A hiba okainak a feltárását és annak elhárítását megkezdtük, a gyártó bevonásával a nem normál működés okait vizsgáljuk.

Egyes ügyfelek ebből azt tapasztalták, hogy a szerverük nem elérhető, míg másoknál ez a fajta kiesés nem volt kimutatható.

A beavatkozások hatására a jelenséget sikerült ügyféltől függően 16:45 és 21:00-között elhárítani és a normális üzemmenetet biztosítani."
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39