Háromnapos konferencia a digitális földfelszíni TV műsorszórásról és a felszabaduló frekvenciákról

forrás Prim Online, 2011. május 2. 16:11

2011. május 2-4 között a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Nemzetközi Távközlési Szervezet (ITU) közös szervezésében a győri Széchenyi István Egyetemen nemzetközi távközlési konferenciát tartanak. Az ITU kezdeményezésére a résztvevők a digitális földfelszíni TV műsorszórásról és a a földi adások digitálisra való átállása során felszabaduló frekvenciákról (digital dividend) tanácskoznak a közép- és kelet-európai térségre vonatkozóan. 

A szeminárium kiváló alkalmat nyújt arra, hogy magas szintű szakmai párbeszédet folytassanak a térség országai a digitális átállás helyzetéről, problémáiról, az egyes országok tapasztalatairól. A jelenlévők áttekintik a legfontosabb műszaki, szabályozási és gazdasági aspektusait az eddigi folyamatoknak. A téma fontosságát mutatja, hogy az Európai Bizottság a mobil szélessávú igények gyorsütemű növekedése miatt azt a célt tűzte ki, hogy a felszabaduló frekvenciákat (digital dividend) 2013. január 1-től szélessávú mobil szolgáltatások számára nyitja meg. 
 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nevében Mátrai Gábor alelnök köszöntötte a konferenciát. A szemináriumon az ITU, az Európai Unió, a GSM Szövetség (GSMA), az Európai Műsorszóró Egyesület (EBU), valamint a környező országok távközlési minisztériumainak, illetve hatóságainak képviselői vesznek részt és tartanak tájékoztatót.  A rendezvény résztvevői eszmecserét folytatnak az ITU munkájáról illetve a WRC-12 Rádiótávközlési Világértekezletre történő felkészülés helyzetéről. 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59