Magyar Telekom: 2011 az építkezés, nem a profit maximalizálás ideje

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 9. 08:34

Nem a rövid távú profitmaximalizálás éve 2011., hanem az építkezésé, így az új szolgáltatások bevezetésének ideje - mondta Thilo Kusch, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette, úgy látják, fordulóponthoz érkezett a magyar gazdaság, s a távközlési szektor növekedése már érzékelhető lesz a második félévben.

Az első negyedév eredményeiről elmondta, általános ipari tendencia, hogy a vezetékes telefon és internet területén csökkennek a bevételek, amit az új szolgáltatások és a mobiltávközlés kompenzál.

Közölte, az első háromhavi bevételek kisebb mértékben csökkentek, mint várták, miközben folytatták az erőfeszítéseket a hatékonyság javítása érdekében, s tovább csökkentették a költségeket.

A héten bejelentett, a szupergyors internetezést is lehetővé tevő hálózatfejlesztésről elmondta, ez nemcsak új technológiák bevezetését teszi lehetővé, mérsékli a hálózati működtetési költségeket is.

A kormányzati szektor megrendelésiről elmondta, nincs túl sok állami pályázat, s a kormány több távközlési, informatikai szolgáltatást maga akar megoldani.

Az akvizíciós tervekről közölte, érdekli külföldi cégvásárlás is a társágot, de nincs igazán kínálat, míg a magyar piacon főként kábeltévés, informatikai társaságokat szeretnének venni.

A beruházásokról elmondta, az összes távközlési üzemeltető abban bízik, hogy a különadó az ígért időpontra megszűnik, s ezért mindenki hajlandó beruházni a magyar piacon. Mivel a Magyar Telekom is bízik a különadó kivezetésében, beruházásait egyelőre nem befolyásolja a pluszban befizetendő összeg. A társaság úgy gondolja ugyanis, hogy a mostani fejlesztések később jelentősen növelik a bevételeit. Ha azonban a kormány úgy dönt, hogy folytatja a különadó kivetését, akkor az összes távközlési cég újra megvizsgálja költéseit - tette hozzá.

Kifejtette, az évi 65-75 milliárd forint magyarországi befektetése a legnagyobb itteni magánbefektetővé teszi a Magyar Telekomot. A hálózatfejlesztés négy évig tart, s várhatóan egyenletesen oszlik el az erre költött mintegy 30 milliárd forint felhasználása.

Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezekre érdemes figyelnünk csomagrendelésnél

Jóllehet, hogy még javában zajlik a nyár, azonban érdemes lehet idén is előrelátónak lennünk, ha a karácsonyi ajándékbeszerzésekre gondolunk. Bár még hónapok vannak háta az évből, de az ősz beköszöntével a logisztikai szektor rendszerint megnövekedett áruforgalommal üzemel, amellyel az idei évben is érdemes számolnunk. Azért, hogy sikeresen és időben megérkezzenek a csomagjaink, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) olyan tippeket gyűjtött most össze, amelyek nemcsak a karácsonyt megelőzően, de az év bármely időszakában hasznosak lehetnek.

2022. augusztus 18. 18:50

A Dachser üzembe helyezi első hidrogén üzemanyagcellás tehergépkocsiját

A Dachser zéró kibocsátású tehergépjárművei gyakorlati tesztjeit követően 2023-ban a logisztikai szolgáltató két hidrogén üzemanyagcellás (FCEV) tehergépkocsit helyez üzembe Németországban.

2022. augusztus 18. 17:07

Nemzetközi agilis konferencia Budapesten

A UST amerikai nagyvállalat és a budapesti székhelyű Sprint Consulting 2022. szeptember 22–23-án egy új, hibrid, nemzetközi együttműködésen alapuló, angol nyelvű agilis konferenciát indítanak Agile Get-Together címmel, melynek Budapest ad otthont. A rendezvény platina fokozatú támogatója a Morgan Stanley.

2022. augusztus 18. 11:31

Harmadszor is a beszállítói toplista élén a Schneider Electric Európában

Az első helyen végzett a Gartner beszállítói láncokat értékelő európai TOP15-ös listáján a Schneider Electric, a vállalat sorban harmadik évben bizonyult a legjobbnak ezen a területen. A cég tavaly elindított kibocsátáscsökkentő kezdeményezéséhez már több mint ezer beszállító csatlakozott.

2022. augusztus 17. 20:25

Negyvenedik alkalommal is kiosztották az EISA-díjakat, a TP Vision négy elismerésben részesült

A TP Vision folyamatos törekvéseinek célja, hogy a Philips TV- és hangtermékekkel továbbra is kijelöljék az AV-piac mások által referenciának tekintett sztenderdjeit. A vállalat ezen törekvéseit újfent négy díjjal jutalmazta az EISA a 2022/23-as időszakra vonatkozóan: idén a márka három EISA TV díjat és egy EISA Audio díjat vihetett haza.

2022. augusztus 17. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40