Kezdőknek: tanácsok e-könyv vásárláshoz

forrás Prim Online, 2011. május 17. 18:00

Folyik az e-book verseny: egyre nő a normál áron elérhető tartalom, sokasodnak a művek elolvasására fejlesztett e-könyv-olvasók. Ez még önmagában csak konkurens vetélkedésnek minősíthető, de most már látszik egy új frontvonal is. A kérdés egyszerűen ennyi: szövegek kezelésére dedikált e-könyv-olvasót (e-reader-t) vagy multifunkciós táblagépet (iPad kategória) vegyen a vásárlásra vállalkozó olvasó?

Ami tény: mindkét típus drága, tehát igazán meg kell gondolni a választást. De egyáltalán kell-e dönteni, hiszen megvan még és fejlődik a nyomtatott könyv is. Nincs olyan tartalom, vagy csak nagyon szűk tartományban, ami csak elektronikusan érhető el.

Lesznek néhányan, akik oda jutnak, hogy mindkét géptípust beszerzik. Biztos, ami biztos alapon. Többen vannak, akik egyáltalán semmit sem vesznek addig, míg el nem dől az eszközök háborúja. Ebben a helyzetben talán segítség néhány összehasonlítás.

A könyvkonnektor blogon Kerekes Pál, az e-book kalauz szerzője többrészes sorozatban igyekszik bemutatni az e-könyv-olvasó becserkészésének, majd megrendelésének (többnyire webes akcióról van szó) szempontjait, küzdelmes, gyakran – mint írja – önmarcangoló részleteit.

Az első bekezdésben (Szeretsz olvasni?) áll: „Megszűnik a világ, ha belemerülsz egy novellába? Hiszel az irodalom illetékességében az élet dolgaira vonatkozóan? Szomorú vagy, ha vége van egy jó könyvnek, és le kell tenni a kötetet? Végig futod ilyen esetben újra az utolsó oldalakat, elhúzva az elkerülhetetlen befejezést? Szereted a könyveket magad körül látni: asztalon, polcon, padlóra stócolva, szekrénybe tömve? Ha ez a helyzet, biztos érdemes e-readert beszerezni.  Hogy melyiket, arra később keressük a választ.”

Kulcsszavak: e-book

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik a Samsung eddigi legnagyobb és legerősebb órája

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro termékek érkezését, amelyek továbbfejlesztett funkciókkal rendelkeznek az egészségünk megőrzését szolgáló mindennapi szokások kialakításáért.  

2022. augusztus 11. 14:07

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

A Mercedes Continental abroncsokkal szereli fel a teljesen elektromos EQB-t

A Mercedes a Continental prémium termékeivel szereli fel az EQ sorozat új, teljesen elektromos SUV-ját. Az új EQB 19 colos EcoContact 6 abroncsokon fog kigurulni a gyárból. A Mercedes továbbá a rendkívül biztonságos WinterContact TS 850 P Continental téli gumiabroncsot is alapfelszerelésként kínálja.

2022. augusztus 8. 11:21

Csúcstechnológiás Bridgestone gumiabroncsok

A Bridgestone és világszerte megbízható flottakezelési megoldása, a Webfleet a 2022-es IAA Transportation kiállításon mutatja be prémium gumiabroncsok, abroncsközpontú technológiák és fejlett mobilitási megoldások portfólióját. Az újítások egyszerre szolgálják a flották hatékonyságát, fenntarthatóságát és kényelmét.

2022. augusztus 7. 10:37

A NISMO-val és a TOM’S-szal is együttműködött a Casio

Bár az idei szezonban a Casio nem szponzorálja a AlphaTauri Forma 1-es csapatot, ennek ellenére a japán óramárka továbbra sem tette félre a motorsportok és a sebesség iránti szenvedélyét. „Mindezt jól bizonyítja a NISMO-val, valamint a TOM’S versenycsapattal történő együttműködés, amelynek keretében limitált szériás Edifice modellekre tehetnek szert a Casio márka szerelmesei” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. augusztus 6. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24