Szárnyalt az első negyedévben a Dell

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 19. 08:01

Majdnem megháromszorozta nyereségét az amerikai számítógépgyártó Dell az első negyedévben, miután a társaság csökkenteni tudta alkatrészeinek árát, nőtt a vállalati vásárlók kereslete, és nőtt a jövedelmezőbb termékek értékesítése - közölte a Dell.

Az április 29-ig terjedő negyedévben a Dell 945 millió dollár, azaz részvényenként 49 cent nyereséget ért el, csaknem háromszorosát az egy évvel korábbi 341 millió dollárnak, részvényenként 17 centnek. Az egyszeri tételek nélkül számított nyereség részvényenként 30 centről 55 centre nőtt, éves összehasonlításban. Elemzők az MTI információja szerint részvényenként 44 cent nyereségre számítottak.

 A Dell árbevétele 1 százalékkal 15,02 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az előző év utolsó negyedévben még 15,69 milliárd dollár bevételre tett szert a vállalat.

 A társaság mobileszköz ágának árbevétele 3,4 százalékkal, a nagyvállalati szektoré 5,4 százalékkal, míg a kkv-szektoré 6,9 százalékkal bővült. Csökkent ugyanakkor a Dell állami beszerzésekből, illetve lakossági vásárlásokból származó árbevétele, rendre 2,3, illetve 7,5 százalékkal.

 A New York-i tőzsdezárást követően nyilvánosságra hozott eredmények hatására a Dell-papírok árfolyama 5,3 százalékkal 16,74 dollárra ugrott az elektronikus kereskedésben.
 

Kulcsszavak: +céginfo Dell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ellentmondás az adatokban

A legtöbb vállalat az adatok mennyiségének ugrásszerű növekedésére inkább teherként, mintsem előnyként tekint – derül ki a Forrester Consulting nemzetközi kutatásából, amelyet a Dell Technologies megrendelésére készített. Túlterheli a használt technológiai megoldásokat, az emberi erőforrásokat és a folyamatokat a hatalmas mennyiségű, sokféle adat gyors áramlása. A cégeknek vannak adathasználati céljaik – és sokan közülük úgy vélik, a működésük adatvezérelt –, de számos akadály lassítja őket. Ilyen akadály például az adathasználati szakértelem hiánya, az adatok elkülönített gyűjtése, az elszigetelt vállalati egységek, a manuális folyamatok, valamint az adatvédelmi és biztonsági hiányosságok. 

2021. december 6. 20:01

Három évig tartó fejlesztési munkálatok végéhez ért a DIGI

Három évig tartó vezetékes hálózat fejlesztési munkálatokat zár le 2021 decemberében a DIGI. Az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz. 

2021. december 6. 16:50

Gyors és felhasználóbarát töltés az ABB megoldásával

Az ABB bevezeti a Plug N Charge technológiát, amely egyszerűsíti, és még gördülékenyebbé teszi az elektromos járművek töltését és aztán a fizetést. A Pug N Charge alkalmazása esetén az elektromos autó vezetőjének csak annyi dolga lesz, hogy a járművel beáll a töltési ponthoz, majd a töltővezetéket csatlakoztatja az autóhoz. A töltési folyamat automatikusan indul, majd a folyamat végén a fizetés szintén automatikusan engedélyezve lesz.

2021. december 6. 15:13

Aggodalommal vegyes optimizmus az autóiparban

A világ autóipari vezetői a szektor nyereségének növekedését várják a következő években – derül ki a KPMG Global Automotive Executive Survey éves felmérésből, amelyet idén már 22. alkalommal készített el a KPMG. Bár a szakemberek zöme szerint az iparág képes kezelni a következő nagy technológiai átalakulást, a megkérdezettek több mint fele aggódik az ellátási láncok és a munkaerőhiány miatt.

2021. december 6. 12:28

A Vodafone nemzetközi kutatást publikált a vállalkozások jövőjéről

11 országban, összesen több mint 2500 különböző típusú és méretű vállalkozás bevonásával vizsgálta a jövőre felkészült vállalkozások jellemzőit – többek között ellenálló- és alkalmazkodóképességüket – a London School of Economics (LSE) kutatóintézet a Vodafone megbízásából. A kutatás rámutatott: világszerte emelkedik az ún. „jövőre felkészült” (Fit For The Future – FFTF) vállalkozások száma. Ezek a vállalkozások hatékonyabban kezelik a jövő kihívásait, jobban helytállnak a fokozott versenyhelyzetben, nyitottak a digitális megoldásokra, fontos számukra a fenntartható működés, továbbá időben lekövetik a változó munkavállalói elvárásokat, valamint a növekvő és egyre szélesebb fogyasztói igényeket. 

2021. december 4. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59