Elhárult az üzemzavar: már újra lehet autópálya matricát vásárolni

forrás Prim Online, 2011. május 28. 16:46

A szombaton nulla órakor kezdődött helyi fennakadásokat az autópálya-matrica értékesítés terén műholdas adatátviteli hiba okozhatta. Elsősorban Székesfehérvár környékén, de az ország más részein voltak értékesítési problémák egyes Shell- és OMV-kutaknál, hasonló eset - az állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője szerint - évente 1-2 alkalommal történik, utoljára tavaly ősszel fordult elő.

A fennakadások nem jelentenek felmentést az autópálya-matrica alól, hiszen sms-es matricavásárlással  a zavarok idején is megoldható volt az autópálya használati díjának befizetése. Bár a szabály úgy szól, hogy a vásárlást a fizetős szakaszra történő felhajtás előtt kell lebonyolítani, az AÁK gyakorlata az, hogy aki a pályahasználat napjának éjféléig megveszi a matricát, azt nem büntetik meg a szabálysértésért. Ezért azoknak, akik a vásárlás akadályoztatása miatt ma matrica nélkül hajtottak az autópályára, érdemes még ma pótolniuk a vásárlást, ha el akarják kerülni a pénzbüntetést. 

Kulcsszavak: műhold adatátvitel

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38