Új műholdas tv-szolgáltató a hazai piacon

forrás Prim Online, 2011. május 30. 12:54

Júniustól indítja műholdas (SAT) televíziós szolgáltatását az ország teljes területén a Business Telecom Kft (BTel). Ezzel a kecskeméti székhelyű cég azon kevés alternatív távközlési szolgáltató közé fog tartozni, amelynek csomagjában ez a szolgáltatás elérhető. A hazai tulajdonban álló BTel új szolgáltatását egyéves felkészülési időszakot követően, mintegy 300 millió forintos beruházás keretében indítja el.

A június 6-tól a szélessávú internet-szolgáltatáshoz, a vezetékes telefonhoz, a mobilinternethez, valamint szélessávon elérhető további szolgáltatásokhoz (például az IPTV) társuló új terület, a műholdas televíziózás erősíti tovább a BTel vezeték nélküli technológiai fókuszát.

„Az új szolgáltatás kiemelt szerepet kap a cég portfóliójában: a 2011-es évre nagyságrendileg tízezres új előfizetői táborra számítunk” – mondta el Takács Krisztián, a BTel ügyvezető igazgatója. A bővülő szolgáltatás-portfólió további előnye, hogy új, „3 az 1-ben” csomagok jelennek meg a cég, és ezzel együtt a távközlési piac kínálatában – tette hozzá az ügyvezető.

A BTel saját mikrohullámú adatátviteli hálózatot épített, melyet folyamatosan bővít, továbbá a vezeték nélküli technológiák kihasználására és továbbfejlesztésére koncentrál.

A növekvő függetlenséget biztosító saját hálózatépítés mellett a BTel üzleti modelljének másik alappillére a helyi, jellemzően intézményi ügyfélkapcsolati háló, mely az önkormányzatok szintjén mérhető megtakarítás és minőségi ugrás révén sorra nyitja meg a cég számára az új lakossági, illetve üzleti előfizetői piacokat. Mára a BTel a lakossági és intézményi ügyfélkör mellett jelentős számú üzleti ügyfelet szolgál ki, közöttük számos hazai és multinacionális nagyvállalatot is. A BTel 2010 júliusa óta a Vodafone stratégiai partnere a mobil szélessávú internet-szolgáltatásban.

A BTel műholdas TV-szolgáltatása, mely gazdas csomagkínálattal és számos HD csatornával kerül a piacra, az Eutelsat Eurobird 9A és az Eutelsat Hotbird műholdjairól lesz fogható.

Kulcsszavak: műhold TV

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38