Computex 2011: néhány újdonság a kiállításon

Széll Zoltán, 2011. június 1. 18:14

A tajvani ECS (Elitegroup Computer Systems) a most zajló Computex 2011 kiállításon egy 10 hüvelykes tábla PC-t két érintőképernyős eBook olvasót és két Sandy Bridge mikroprocesszor alapú noteszgépet mutatott be.

A 10 hüvelykes ElitePad S10 tábla PC az Intel Oak Trail platformon alapul és párosítható a Windows 7, Android vagy MeeGo operációs rendszerekkel. Az ElitePad S10 1366x768 képpontfelbontású LCD képernyőt, HDMI kimenetet, valamint Wi-Fi és Bluetooth, továbbá 3G és GPS kommunikációs csatornákat tartalmaz. Az ECS a tervek szerint augusztusban bevezeti az ElirtPad V07 7 hüvelykes modellt is, amely 10 hüvelykesnél könnyebb és vékonyabb konstrukció.

Az ECS bemutatott két érintőképernyős eBook olvasót is, amelyek közül az egyik 6 hüvelykes, a másik 8 hüvelykes LCD képernyőt tartalmaz. Ezek a masinák „fekete-fehér”, illetve színes képernyővel, valamint integrált Wi-Fi, Bluetooth és 3G vezeték nélküli modulokkal kerülnek forgalomba.

Az új MB40 és MB50 noteszgépek az energiatakarékos Intel Sandy Bridge processzoron alapulnak.
 
Az ECS standján a fentieken kívül még három AIO (minden egyben) PC – DS110, MS300 és MS150 – is látható.

Clevo noteszgép játékokhoz sok új megoldással

 
A tajvani noteszgépgyártó, a Clevo bemutatta legújabb noteszgépét, amely számos új megoldást tartalmaz. Ilyen például a jelentősen megnövelt grafikus teljesítmény és a 3D technológia.

A Clevo standjának középpontjába állított legújabb noteszgép, a P270WM modell 17,3 hüvelykes LCD képernyőt, Intel asztali CPU-t és két legújabb Nvidia mobil grafikus processzort (GPU) tartalmaz. Az utóbbiak be vannak ültetve az alaplapba. A vállalat már képes két 100 wattos GPU-t beépíteni egy noteszgépbe, amelyek együtt hatalmas grafikus teljesítményt kínálnak, anélkül, hogy a házban a termelt hő túllépné a megengedett mértéket. Mindezt egy teljesen új hűtőrendszerrel érték el., amely minimumra csökkenti a ventilátorzajt.

A Clevo P270WM noteszgép maximum 16 GB DRAM memóriát (4 DRAM modul) tartalmaz, három merevlemezes meghajtót támogat és november elején lesz kapható.

A 3D noteszgépekben a Clevo jelenleg az Nvidia GTX 485M grafikus kártyát használja és integrálták a jeltávadót a 3D technológiához a noteszgép belsejébe. A Clevo a jövőben  ezt a grafikus kártyát a nagyobb teljesítményű Nvidia GTX 560M modellre cseréli.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2023. szeptember 28. 18:34

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38