Windows 8 néven fejlesztik a Microsoft új operációs rendszerét

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 3. 10:38

Windows 8 néven mutatta be a Microsoft jelenleg még fejlesztés alatt álló új operációs rendszerét, amelynek végleges verziójára másfél éven belül számítanak a szakemberek.

A Tajvani Computex kiállításon és a kaliforniai Palos Verdesben rendezett D9 konferencián bemutatott szoftver a Windows Phone 7 továbbfejlesztett változatára hasonlít, és az érintőképernyős készülékekre optimalizált fejlesztéseket tartalmazza.

 Az új szoftver bemutatását azonban kissé beárnyékolta a The Wall Street Journal szerdai írása, amely szerint a Microsoft a világ 5 legnagyobb processzorgyártóját arra kérte, hogy kizárólag egy-egy kiválasztott hardvergyártóval működjenek együtt. Erre pedig azért lenne szükség, hogy az új rendszerre optimalizált táblagépeket a szokottnál gyorsabban lehessen majd piacra dobni.

 Néhány tajvani hardvergyártó nem került bele a Microsoft jelenleg futó fejlesztői programjába. Az Acer elnöke, Jim Wong kijelentette, hogy a PC-ipar nem a Microsofté és nem is az Intelé.

 Steve Guggenheimer, a Microsoft OEM részlegének vezetője, az újságcikkben olvasható állításokra nem reagált. A bemutatóra használt Windows 8 kompatibilis laptop a Quanta Computertől származik, és ez azt bizonyítja, hogy a Microsoft nagy tajvani beszállítókkal is együttműködik.

 Steven Sinofsky, a Microsoft Windows fejlesztéséért felelős részlegének vezetője elmondta, hogy az új operációs rendszernek még nincs meg a piaci bevezetésre szánt végleges neve, és a megjelenés várható időpontjáról sem közölt részleteket.

 A redmondi vállalat szoftverfrissítési szokásai alapján általában 24-36 hónap telik el a nagyobb fejlesztések kiadása között, így az iparági szakértők legkésőbb 2012 októberére várják az új Windows indítását.
 

Kulcsszavak: Windows 8 Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59