A jövőben az NMHH-nál jelenthetők be az interneten lévő káros tartalmak

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 3. 12:01

A jövőben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fogja üzemeltetni azt a forródrótot, amelyen bejelenthetők az interneten fellelhető káros tartalmak - ezt a hatóság elnöke, Szalai Annamária mondta az Információs társadalom parlamentje című konferencia második napján a Parlamentben.

Mint hozzátette: az erőszakos, félelemkeltő, az idegengyűlöletet, terrorizmust vagy pedofíliát megjelenítő tartalmak gyors bejelentését biztosító infrastruktúrát Magyarországon civil szervezetek üzemeltetik, ezek azonban folyamatos pénzhiánnyal küzdenek. Az NMHH a jogsértő tartalmak minél gyorsabb eltávolíthatósága érdekében ezért átveszi ezt a feladatot, azonban számít a civil szervezetek munkájára - hívta fel a figyelmet. Az NMHH elnöke arról is beszámolt, hogy a hatóság a megegyezéshez közeli állapotban van több médiaszervezettel az úgynevezett társszabályozással kapcsolatban, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a szervezetek közötti közigazgatási szerződés megkötése által ad lehetőséget a média és a civil szféra szereplőinek arra, hogy maguk bírálják el a jogsértésekre vonatkozó panaszokat.

Szalai Annamária emlékeztetett arra, hogy július 1-jén lép hatályba a médiatörvény sajtótermékekre és bizonyos internetes tartalmakra vonatkozó része. Az elnök hangsúlyozta: a szabályozás csak szűk területet és alapvető jogokat érint, például a gyűlöletbeszéd tilalmát vagy a kiskorúak védelmét. Hozzátette: a médiatörvény ezzel nem hozott létre új szabályokat, csak korábban más törvényekben jelenlévő előírásokat egységesített. Az NMHH elnöke a konferencia második napjának nyitóelőadásában hosszasan sorolta annak előnyeit, hogy a mintegy tíz hónapja működő hatóság integrálja a hírközlési és a médiafelügyeleti feladatokat. Hangsúlyozta: a hírközlés és a média mára összefonódott, ezt pedig a hatóság szerkezetének is követnie kell.
 

Kulcsszavak: security NHH média

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20