Új 1 terabájtos Samsung merevlemezes meghajtó noteszgépekhez

Széll Zoltán, 2011. június 18. 16:09

A Samsung Electronics a héten bevezette az ipar első 2,5 hüvelykes merevlemezes meghajtóját noteszgépekhez, 1 TB kapacitással és 9,5 mm-es magassággal. Az előző 1 TB-os, 2,5 hüvelykes meghajtó 12,5 mm magas.

Az új Samsung Spinpoint M8 meghajtó két 500 GB-os tányért tartalmaz, amelyeken a legújabb generációs függőleges rögzítési technológiával 636 Gb/hüvelyk2 sűrűséggel rögzíthetők az adatok. A nagy területi sűrűséget az AFT (advanced format technology) használata biztosítja, amely emeli az egységnyi területen tárolható adatok sűrűségét és lehetővé teszi a hatékony és hagyományos adattárolást. A komponensek csökkentett száma (pl.: lemezek, fejek) lehetővé tették a sebesség növelését mintegy 7%-kal és az energiafelvétel csökkentését megközelítően 8%-kal.

A meghajtó jellemzői az 5400 rpm tengelyforgási sebesség, a 8 MB gyorsítótár és a soros ATA-300 határfelület. A gyártó szerint a meghajtó átlagos késleltetési ideje 5,6 ms. Az új merevlemezes meghajtó energiahatékonyságára jellemző a 2,2 W olvasó/író, a 2 W beállási idő, a 0,7 W tétlen és a 0,2 W készenléti energiafelvétel. A Spinpoint M a zajszint minimalizálásához magába foglalja az EcoSeek és a NoiseGuard technológiákat és védelmi rendszere a leesésből és egyéb külső fizikai hatásokból származó károk ellen óvja.

Az 1 TB-os Spinpoint M8 merevlemezes meghajtó már nagy tömegben készül és az egész világon kapható. A termék ára 129 dollár.
 

Kulcsszavak: winchester notebook Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dell Technologies és a VMware korszakalkotó megoldásokat vezet be

A Dell Technologies a VMware-rel közösen kifejlesztett új megoldásokat mutatott be, amelyek nagyobb fokú automatizálást és hatékonyságot biztosítanak a többfelhős és edge stratégiákat alkalmazó cégeknek. 

2022. október 2. 10:05

Kiberbűnözési toplista és útmutató rosszindulatú hackerek ellen

Az elmúlt napok hacker támadásai is bizonyították, hogy a kiberbűnözők a számítógépet fegyverként használják, amivel komoly károkat képesek okozni. A kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó, iparágvezető BlueVoyant szerint az internetes bűnözés öt legelterjedtebb típusa 2022-ben az adathalászat, a weboldal-hamisítás, a zsarolóvírusos támadás, a rosszindulatú szoftverek bevetése és az IoT hacking, vagyis a dolgok internetének feltörése. A vállalat nevében Csendes Balázs, a BlueVoyant kelet-közép-európai, valamint a közel-keleti térségekért felelős értékesítési igazgatója ad tanácsokat a hatékony védekezéshez.

2022. október 1. 14:35

Az ABB új kiberbiztonsági megoldást vezetett be

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

2022. szeptember 28. 13:58

Elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki az Epson hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Ez a kettősség a veszélyes hulladékok kezelésében is megmutatkozik: bár a többség tisztában van vele, hova kell gyűjteni például a használt nyomtatópatronokat, csak minden ötödik megkérdezett használ háztartási vagy szelektív hulladéknak dedikált szemetest is erre a célra.

2022. szeptember 27. 21:17

Mesterséges intelligencia elemzi az alkalmazottakat az SAP HR szoftverében

Rejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljai által.

2022. szeptember 27. 18:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38