Firefox 5.0: biztonságosabb, de érdemjegye még nem ötös

forrás Prim Online, 2011. június 21. 16:36

Mintha a Firefox 4 késlekedését akarta volna behozni, a Firefox 5 nem csak, hogy elkészült a beigért három hónap alatt de a mára tervezett premier előtt egy nappal már letölthetővé is vált az új böngésző. Igaz csak egy darabig, tegnap késő estétől ma délig újra akadozott az elérhetőség, most viszont már sok helyen szabadon hozzáférhető, akár a letoltes.com-ról is letölthető.

 

Ha felületesen szemléljük, alig veszünk észre mélyreható változást a négyessel szemben. Azonban az, hogy nem nőtt számottevően az új szolgáltatások száma, vagy nincs drámai változás a régiekben, nem jelenti azt, hogy ne dolgoztak volna keményen a Mozilla Alapítvány fejlesztői. Egy böngésző verzióváltásánál nem is az a lényeg, hogy a külcsin változzon, hanem az, hogy a motorháztető alatt történjen meg az a néhány nem túl látványos csere, javítás, amitől az új verzió gyorsabb lesz, okosabb és biztonságosabb.

A Firefox 5 gyorsabb, okosabb, biztonságosabb a Firefox 4-nél, és sok tekintetben a vetélytársaknál is. A memóriafelhasználás takarékosabb, erősebb a HTML5 támogatása, tunigoltak valamicskét  a Javascript-motoron is, a teljesítmény érezhetően nőtt. Ez el is várható a mai böngésző-háborúban, miképp az is természetes, hogy mint minden ma született báránynak, még az ötös Firefoxnak is vannak gyengeségei, ahhoz például, hogy Adobe Reader X-zel megnyisunk egy pdf-et a böngészőben, meg kell várnunk az első frissítést,  és a Gmail is jobban érzi magát egyelőre a Google Chrome-jában.

Nem is kapkodnánk el a váltást a négyről az ötre, ha nem szólnának emellett a biztonság növelése érdekében elvégzett fejlesztések. Úgyhogy aki beéri a jeles osztályzatot inkább csak később megcélzó, ma még inkább négyes körüli szintet képviselő Firefox 5-tel, az akár át is linkelhet a letoles.com-ra.

 

 
 
Kulcsszavak: Mozilla Firefox böngésző

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért fontos, hogy őszinte légy az állásinterjún

Egy coaching ülése egy ügyfelem azt kérdezte, hogyan hazudjunk a HR-esnek? Megmosolyogtatott, de egyben kicsit meg is ijesztett, hogy miként tudom majd legközelebb megfelelő módon kezelni ezt a feltevését, hogy a HR-esnek hazudni kell egy állásinterjún. Coachként nem mondhattam el az álláspontom, de a témában jártas oktatóként egyből cikázni kezdtek a gondolataim az ülés végeztével…

2022. január 22. 17:29

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

A HUAWEI P50 sorozat készülékein is elérhető lesz az érintésmentes fizetés

Új intelligens pénzügyi alkalmazással bővült a HUAWEI mobilökoszisztémája, amely lehetővé teszi az NFC-s, érintésmentes fizetést a gyártó legújabb P50 készülékcsaládjának okostelefonjain is, más, már a piacon lévő HMS-alapú készülékhez, például a HUAWEI nova 9-hez hasonlóan. Az alkalmazás a felhasználó tartózkodási helyétől függetlenül bármilyen bankkal vagy kártyaszolgáltatóval működik, és már elérhető Magyarországon is. 

2022. január 22. 12:26

Azure Machine Learning és AI a környezetbarát szennyvízkezelésért

A szennyvízkezelés során egy új Microsoft fejlesztés révén előre jelezhető a víz mennyiségének és ezzel a minőségének hirtelen megváltozása. A Microsoft mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldását a hazai központú, biológiai víztisztító rendszereket fejlesztő Organica Water a világon az elsők között tervezi kipróbálni. A globális vízproblémák enyhítését segítő innováció szervesen illeszkedik a Microsoft – a vállalat saját működését is megreformáló – fenntarthatósági stratégiájába. Az innovatív újítással a Microsoft a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz járul hozzá világszerte.

2022. január 22. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58