Szoftvertechnológiai labort adtak át az ELTE informatikai karán

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 23. 17:00

Új szoftvertechnológiai labort adtak át szerdán az ELTE informatikai karán, az Ericsson támogatásával kialakított laborban egyetemi hallgatók, doktoranduszok és a vállalat kutatói dolgoznak majd együtt a legaktuálisabb fejlesztéseken.

A felsőoktatási intézménynek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a cég az egyetemi oktatókkal, doktoranduszokkal és hallgatókkal együttműködve évek óta világszínvonalú szoftvertechnológiai kutatásokat folytat az ELTE Informatikai Karán. E kivételesen szoros kutatás-fejlesztési kooperáció bővül most az újabb közös vállalkozással, s az egyetem ezzel a cég globális tudáshálózatához kapcsolódva, a vállalat nemzetközi kompetenciaközpontjává válik.

A közlés szerint ez lehetővé teszi a diákoknak, hogy valós piaci igényeken alapuló projektekben próbálják ki magukat, és önálló
alkotómunkával járuljanak hozzá világszínvonalú szoftverfejlesztési megoldások sikeréhez.

Az avatáson részt vett Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár, Mezey Barna az ELTE rektora és Kozma László, az ELTE
informatikai karának dékánja, valamint Sinisa Krajnovic, az Ericsson Magyarország kutató-fejlesztő központjának igazgatója.

Kulcsszavak: ELTE k+f oktatás Ericsson

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

4G labort létesített a Vodafone az Óbudai Egyetemen

Másfél év tervezés és kollaboráció eredményeként született meg a Vodafone 4G Labor az Óbudai Egyetem Kandó Kálmány Villamosmérnöki Karán. Az új laborban a 2017-es őszi szemesztertől szerezhetnek elméleti tudásuk mellé gyakorlati ismereteket is az egyetem hallgatói.

2017. szeptember 23. 10:05

Hamarosan zárul a regisztráció a ChaosStackre!

Valós piaci problémák, értékes tapasztalat, networking – ez mind a ChaosStack. Az idén első alkalommal megrendezett fejlesztő verseny úttörőnek számít a fiatal egyetemisták és pályakezdők körében. A számos tapasztalat mellett 500.000 Ft összértékű nyeremények találnak gazdára. A regisztráció szeptember 30-ig tart!

2017. szeptember 22. 12:54

A Szívünk Napján kipróbálható a WIWE

Az egyik hír, hogy szeptember 24-e a "Szívünk Napja". A másik, ami ehhez kapcsolódik már informatikai: ezen a napon a Millenárisban ingyenes szívállapot felmérésen és szűréseken vehetnek részt a látogatók, ki lehet próbálni a Sanatmetal fejlesztését, a WIWE névre hallgató hitelkártya méretű kütyüt, amely egy okostelefon app-pal összekötve mindent elárul ketyegőnk állapotáról.

2017. szeptember 22. 09:35

Elindult a digitális tanév a Microsoftnál

Az idén jelentkezettekkel együtt immár 103 tanár részvételével folytatódik az új tanévben a Microsoft Innovatív Pedagógus Programja, amelynek célja, hogy XXI. századi oktatási környezetet teremtsen tanárok és diákoknak. A Microsoft közel 60 millió forintot fordított az oktatás digitalizálására az elmúlt két évben.

2017. szeptember 21. 13:43

19 kategóriában keresik a legjobbakat

Már több mint 3000-en regisztráltak az Országos IT Megmérettetés versenyére, ahol 19 kategóriában bizonyíthatnak a szakemberek. 10 héten, 10 fordulón keresztül 10 perces feladatokban kell tudásukról számot adni az indulóknak. 

2017. szeptember 21. 12:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com