Szoftvertechnológiai labort adtak át az ELTE informatikai karán

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 23. 17:00

Új szoftvertechnológiai labort adtak át szerdán az ELTE informatikai karán, az Ericsson támogatásával kialakított laborban egyetemi hallgatók, doktoranduszok és a vállalat kutatói dolgoznak majd együtt a legaktuálisabb fejlesztéseken.

A felsőoktatási intézménynek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a cég az egyetemi oktatókkal, doktoranduszokkal és hallgatókkal együttműködve évek óta világszínvonalú szoftvertechnológiai kutatásokat folytat az ELTE Informatikai Karán. E kivételesen szoros kutatás-fejlesztési kooperáció bővül most az újabb közös vállalkozással, s az egyetem ezzel a cég globális tudáshálózatához kapcsolódva, a vállalat nemzetközi kompetenciaközpontjává válik.

A közlés szerint ez lehetővé teszi a diákoknak, hogy valós piaci igényeken alapuló projektekben próbálják ki magukat, és önálló
alkotómunkával járuljanak hozzá világszínvonalú szoftverfejlesztési megoldások sikeréhez.

Az avatáson részt vett Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár, Mezey Barna az ELTE rektora és Kozma László, az ELTE
informatikai karának dékánja, valamint Sinisa Krajnovic, az Ericsson Magyarország kutató-fejlesztő központjának igazgatója.

Kulcsszavak: ELTE k+f oktatás Ericsson

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GDPR antológia közösségi szerkesztésben

A Hétpecsét Egyesület a Hétpecsétes történetek és a Hétpecsétes történetek II után nekilátott a Hétpecsétes történetek 2,5 -nek. A tematikus szám egy GDPR antológia lesz. 

2018. január 18. 11:13

Feleslegessé teszi az egyetemeket a technológia?

Az idei év végére várhatóan már több millió ember munkáját felügyelik majd robot főnökök világszerte, a mai iskolások kétharmada pedig jelenleg még nem létező munkakörökben fog dolgozni a jövőben. Az egyetemeknek a nehezen automatizálható munkákhoz szükséges készségeket kell fejleszteniük, hogy versenyelőnyt biztosítsanak az embereknek a gépekkel szemben – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) TEDx eseményén.

2018. január 15. 15:26

Melyik programozóiskola való neked?

Egyre népszerűbb témakör a továbbképzések piacán a programozás. A széles spektrumú OKJ-s szolgáltatóktól a speciális versenypiaci oktatóközpontokig ma már sok helyen hirdetnek programozó kurzusokat. 

2018. január 13. 13:20

Újabb mozgóképes kérdések a járművezetők elméleti vizsgáin

A kedvező tapasztalatok alapján januártól tovább bővül a járművezetői elméleti vizsgákon előforduló mozgóképes kérdések köre.

2018. január 3. 13:48

Egy okostelefon kijelzőjén is vizsgálhatjuk a Seuso-kincset

A Magyarországra visszakerülő és jelenleg egy vándorkiállításon az országot járó Seuso-kincs minden ma ismert darabját digitális technológiával mérte fel a magyar Mensor 3D. A digitalizáció lehetővé teszi, hogy a leletegyüttes darabjait a kiterjesztett valóság segítségével, akár egy okostelefon kijelzőjén keresztül is bárki, testközelből megcsodálja.

2018. január 3. 11:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48

Fogyasztóvédelmi díjat kapott a UPC

2017. december 20. 09:27

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19
cloudappsportal.com